Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη

0

Επαγγελματίες αλλά και αυτοδίδακτοι ζωγράφοι συμμετέχουν στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης με έργα εμπνευσμένα απ΄τη θάλασσα αλλά και αγιογραφίες.

Τη θάλασσα που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το μόνο που λείπει απ’ την Ξάνθη για να είναι η τέλεια πόλη, μας έφεραν οι τρεις ζωγράφοι απ’ τη Θεσσαλονίκη που εκθέτουν ομαδικά τα έργα τους στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χρήστος Παυλίδης».

Τα τρία μέλη της πενταμελούς ομάδας, των οποίων τα έργα εκτίθενται είναι οι ζωγράφοι Κ. Αξαρίδης ιερέας, Ν. Καράμπελας απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, Γ. Βροντινός, αγιογράφος.

«Ζεστή υποδοχή απ’ τους ξανθιώτες»

Στην ερώτησή μας πώς επέλεξαν την Ξάνθη για να εκθέσουν τα έργα τους δεδομένου ότι καμιά επαφή δεν είχαν νωρίτερα με την πόλη, ο π. Αξαρίδης μας ανέφερε: «θελήσαμε να εκθέσουμε τη δουλειά μας εκτός Θεσσαλονίκης και η αποδοχή που τύχαμε από τον Δήμο Ξάνθης ήταν τόσο θερμή που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εδώ την έκθεση μας. Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών κ. Σ. Καραγιαννίδου και τον ζωγράφο κ. Κρυωνά για την βοήθεια αλλά και την υποστήριξη που μας παρέχουν καθώς και το Δήμο Ξάνθης για τον υπέροχο χώρο της Πινακοθήκης που μας διέθεσαν».

Ο κ. Καράμπελας που είναι ο δάσκαλος των αυτοδίδακτων καλλιτεχνών της ομάδας μας ανέφερε ότι η θάλασσα είναι αυτή που ενέπνευσε την ομάδα αυτή την εποχή και οι καλλιτέχνες εκφράστηκαν μέσα απ’ τα έργα που εκθέτουν. Εκείνο που τους δίδαξε ως ειδικός είναι η χρήση των χρωμάτων και η αποτύπωση των συναισθημάτων.

Τα έργα

Στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θάλασσα όπως τη βλέπουν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες αλλά και εικόνες απ’ τη ζωή δίπλα της. Τα έντονα χρώματα και τα υπέροχα ξύλινα σκαριά που αποτυπώνονται στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία για ταξίδια του νου σε όλους τους ξανθιώτες που στερούνται τη χαρά της απλωσιάς που δίνει η θάλασσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου 2007 και λειτουργεί από τις 10.00΄ έως τις 13.30΄ το πρωί και από τις 18.00΄ έως 20.30΄ το απόγευμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρέμετε παραβάτες οδηγοί!

Τρέμετε οδηγοί π^…