Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Όλα τα πληρώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι…

Όλα τα πληρώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι…

0

Συστήνει «υπομονή και επιμονή», ο πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ Γιάννης Ράπτης, στους εργαζόμενους συμμεριζόμενος… ψυχικά το πρόβλημα αλλά δεν δεσμεύτηκε για πρακτική άμεση λύση, καθώς δεν το επιτρέπει το ταμείο της ΣΕΒΑΘ που είναι μονίμως… μείον!

Καζάνι που βράζει η ΣΕΒΑΘ, εδώ και χρόνια μόνο που κάπου – κάπου ακούγεται ο παφλασμός της! Και ενώ ακόμη ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Ράπτης βρισκόταν στο Ντουμπάι προκειμένου να κάνει διερεύνηση αγοράς και να μανατζάρει το όνομα της ΣΕΒΑΘ, όπως μας είπε, εδώ οι εργαζόμενοι με καταγγελίες τους …σήκωσαν το καπάκι και βγήκε το μεγάλο πρόβλημα: 5 μήνες απλήρωτοι οικογενειάρχες, με έξοδα που τρέχουν και κλίμα τρομοκρατίας αν τολμήσουν και μιλήσουν( μήπως βρήκαν την ευκαιρία απόντος Ράπτη;)

«Υπομονή και επιμονή» οι συστάσεις Ράπτη προς εργαζόμενους

Και ενώ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ κ. Δημήτρης Βαρελάς αποφαίνεται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ότι …σώθηκε πλέον η υπομονή και η περίοδος χάριτος των εργαζομένων, προς τη διοίκηση προμηνύοντας κινητοποιήσεις αν δεν πληρωθούν άμεσα γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν τα προς το ζην και ζητά από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ξάνθης κ. Παπαχρήστου να σταθεί το εργατικό κέντρο στο πλάι τους(δεσμεύτηκε για κοινό αγώνα αλλά κράτησε χαμηλούς τόνου στις καταγγελίες για κλίμα τρομοκρατίας)ο κ. Ράπτης άρτι αφιχθείς από το Ντουμπάι όπου έκανε μια καλή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων και του ονόματος της ΣΕΒΑΘ, της οποίας θα φανούν τα αποτελέσματα, όπως δήλωσε στο «Ε», συστήνει υπομονή και επιμονή στους εργαζόμενους συμμεριζόμενος… ψυχικά το πρόβλημα αλλά δεν δεσμεύτηκε για πρακτική άμεση λύση, καθώς δεν το επιτρέπει το ταμείο της ΣΕΒΑΘ που είναι μονίμως …μείον! Όσο για το αν όποιος μιλά… μεγαλόφωνα στη ΣΕΒΑΘ… βλέπει ΄την πόρτα ο κ. Ράπτης απέρριψε μετά βδελυγμίας κάτι τέτοιο και προσπάθησε να καταδείξει το μέγεθος της συνεργασίας και της καλής εργασιακής σχέσης και ηρεμίας μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Όλα τα πληρώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι…

Και ενώ λεκτικά εξαγγέλθηκε και εξαγγέλλεται από τον κ. Ράπτη «μείζονα προσπάθεια» και «ρήξεις και τομές» και ενώ η ΣΕΒΑΘ πήρε το μερίδιό της από την πώληση του κτιρίου της ΕΑΣ και πήρε δάνεια από την ΑΤΕ και τώρα αναμένει την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για νέο δάνειο, και ενώ γίνονται πωλήσεις προϊόντων της εταιρείας, φαίνεται ότι αυτά δεν φτάνουν… για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι…φτάνουν όμως για επισκέψεις στο Ντουμπάι …για γενικόλογες …διερευνήσεις – εξερευνήσεις και μισθοδοσία του κ. Ράπτη;

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα της ΣΕΒΑΘ είναι πολυδιάστατο καθώς δεν αφορά μόνο τη διαχείριση αλλά και τη διεθνή συγκυρία με την επέλαση του φτηνού κινέζικου τοματοπολτού και την δρομολογούμενη ολική αποσύνδεση. Όμως δεν είναι βολικό να λέμε για όλα φταίνε οι Κινέζοι και στην τελική όλα να ξεσπούν στην πλάτη των εργαζομένων;

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…