Ο πυρσός σβήνει, ο ήλιος ανατέλλει!

0

Η αισιοδοξία για Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε σ’ όλους τους τόνους κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ (οδός Βασ. Κωνσταντίνου 16), την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. Τόσο η παρουσία όλων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και ο καυστικός λόγος του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη σε απόλυτη συνάφεια με τον χειμαρρώδη και οξύ λόγο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Ρέππα, όσο και από τα συνθήματα από τους νεολαίους δημιούργησαν ένα κλίμα θερμών εκλογικών αναμετρήσεων άλλων εποχών, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους, στελέχη , μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.
«Όλοι μαζί για τη ΝΙΚΗ»
Καυστικός ο κ. Ξυνίδης επέκρινε τις τακτικές της Ν.Δ. και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τον νομό Ξάνθης και απηύθυνε κάλεσμα σ’ όλους για ανατροπή: « Ακούμε τη Δεξιά να λέει ότι ο νομός μας είναι γαλάζιος και θα είναι πάντα γαλάζιος και υπονοούν ότι δήθεν έχουν τα μέτρα και τους τρόπους να το διατηρήσουν αυτό, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στο μεροκάματο, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην αμοιβή του μόχθου του αγρότη ότι καθένας απ αυτούς είναι ο Μπάρμπας στην Κορώνη. Αυτή είναι η Ξάνθη που έχουν στο μυαλό τους, αυτή είναι η εικόνα τους για την Ελλάδα. Εμείς τους απαντάμε: Αυτός ο τόπος είναι η κοιτίδα του συνεταιριστικού κινήματος και του συνεργατισμού. Αυτός ο τόπος είναι ο τόπος σεβασμού στο διαφορετικό και της πολυπολιτισμικότητας. Η παράδοση αυτή ανήκει στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί εκφράζουν πάντα το κατεστημένο».
Το κλίμα θέρμανε ακόμη περισσότερο από την ομιλία του κ. Ρέππα ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η Ν.Δ. υπέκλεψε τη ψήφο του λαού το 2004 με υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε και τώρα ζητά ξανά την ψήφο του με τις ίδιες υποσχέσεις παραδεχόμενη έμμεσα την αποτυχία της: «Να την ψηφίσουμε γιατί; Για την αναξιοπιστία της, την ανακολουθία της; Είναι η κυβέρνηση των στερητικών Α: Ανικανότητας, Αναξιοπιστίας, Αδιαφάνεια Ανεργίας, Ακρίβειας, είναι η Απερχόμενη παράταξη».
Υπερασπιζόμενος το έργο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Παραλάβαμε την Ελλάδα μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη και παραδώσαμε στην Ν.Δ. μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια. Τώρα η Ελλάδα ξανά βαλκανοποιείται. Παραδώσαμε την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων και θα μας παραδώσουν την Ελλάδα της καμένης Ολυμπίας».
Κεραυνοβολώντας τη Ν.Δ. τόνισε με έμφαση: «Ο πυρσός της ΝΔ ευθύνεται για τον εμπρησμό στην ελληνική κοινωνία. Έβαλε φωτιά στους κοινωνικούς θεσμούς, φωτιά στην αξιοκρατία! Η απειλή είναι ο συμμετρικός παραλογισμός της Ν.Δ.»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …