Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Μεμονωμένο περιστατικό μηνιγγίτιδας στο σχολείο Τοξοτών

Μεμονωμένο περιστατικό μηνιγγίτιδας στο σχολείο Τοξοτών

0

Την Κυριακή το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών μεταδιδόμενων νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη ο μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Τοξοτών που προσεβλήθη από μικροβιακή μηνιγγίτιδα ενώ το σχολείο παρέμεινε κλειστό και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού το μικρόβιο δε ζει στο περιβάλλον.

Την Παρασκευή πριν τη λήξη των μαθημάτων έφυγε απ’ το σχολείο του συνοδεία της μητέρας του ο μαθητής της τρίτης δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Τοξοτών αφού δήλωσε αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο. Την Κυριακή το βράδυ οι γονείς του θεώρησαν αναγκαία τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου και διαπιστώθηκε η μικροβιακή μηνιγγίτιδα απ’ την οποία είχε προσβληθεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών και Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημαρχόπουλος: «αργά το βράδυ της Κυριακής ενημερώθηκα για το περιστατικό και αμέσως ειδοποίησα τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ με εντολή Νομάρχη, το σχολείο παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα οπότε και παρόντων όλων των διδασκόντων, έγινε απολύμανση των χώρων». Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημαρχόπουλος: «το παιδί έχει έναν αδελφό ο οποίος είναι επίσης μαθητής του σχολείου μας και είναι καλά και την Τρίτη το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Απολύμανση για ψυχολογικούς λόγους

Τον χώρο του σχολείου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Ξάνθης που προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες. Όπως μας ανέφερε ο Προϊστάμενος κ. Νεάρχου: «πρόκειται για μικροβιακή μηνιγγίτιδα και το μικρόβιο δε ζει στο περιβάλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις παρέχουμε φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά της τάξης του πάσχοντα καθώς και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου όπως και κάναμε, ενώ το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού πήρε φαρμακευτική αγωγή από την Κυριακή το βράδυ οπότε και διαπιστώθηκε ότι νοσεί».

Στην ερώτησή μας αν πραγματοποιήθηκε η απολύμανση του χώρου ο κ. Νεάρχου ανέφερε: «με απόφαση του Νομάρχη κ. Παυλίδη, το σχολείο παρέμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων για καθαρά ψυχολογικούς λόγους αφού το μικρόβιο που προκαλεί αυτού του τύπου τη μηνιγγίτιδα, δε ζει στο περιβάλλον. Ωστόσο, τόσο για την ηρεμία των μαθητών όσο και των γονέων τους, έγινε απολύμανση και το σχολείο θα επανέλθει στους ρυθμούς του από την Τρίτη. Όπως ενημερωθήκαμε απ’ το Λοιμωδών, η κατάσταση του παιδιού εξελίσσεται ομαλά και κανένας λόγος ανησυχίας δε συντρέχει. Άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή που είναι η εποχή των ιώσεων, έχουμε σποραδικά τέτοια περιστατικά που δεν εμπνέουν ανησυχία».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συγκίνηση, ευχές και υποσχέσεις στη Βιστονίδα

Με το καθιερωμένο τυπικό έγινε η παράδοση – παραλαβή στον δήμο Βιστονίδας προχθές παρουσία…