Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Σταυρόλεξο» για δυνατούς…λύτες το σύστημα με τα Δικαιώματα των αγροτών

«Σταυρόλεξο» για δυνατούς…λύτες το σύστημα με τα Δικαιώματα των αγροτών

0

Γλερίδης: «Ο αγρότης έχει να πρέπει να έχει ένα λογιστή και ένα νομικό δίπλα του για να αξιώσει αυτά που δικαιούται»!

Κορυφώνεται η ανησυχία των αγροτών καθώς στενεύουν τα χρονικά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. για την αποπληρωμή των επιδοτήσεων στους αγρότες. Σημειώνεται ότι δόθηκαν προκαταβολές στις αρχές του έτους, όμως εκκρεμεί η τελευταία δόση. Συγκεκριμένα η τελευταία δόση της επιδότησης πρέπει να αποδοθεί μέχρι 30 Ιουνίου και όπως μας πληροφορεί ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Κωνσταντίνος Γλερίδης επικρατεί ένα γενικό αλαλούμ στον ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τα Δικαιώματα των αγροτών με βάση τα οποία κατοχυρώνουν τις επιδοτήσεις τα υπόλοιπα χρόνια της ισχύος της νέας ΚΑΠ, ανεξάρτητα αν καλλιεργούν ή όχι αφού ισχύει το καθεστώς της ολικής αποσύνδεσης στα περισσότερα προϊόντα.

Το γεγονός της καθυστέρησης όσον αφορά τα Δικαιώματα πολλών αγροτών οφείλεται τόσο στην πολυπλοκότητα της διαδικασίας καθώς ουσιαστικά επιχειρείται ένα… Μητρώο αγροτών αλλά και σ’ ένα πολυδαίδαλο σύστημα που προσκρούει στη γραφειοκρατία με επακόλουθο να κινδυνεύουν αρκετοί αγρότες να μην πάρουν τις επιδοτήσεις μη κατοχυρώνοντας τα δικαιώματά τους, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κάνει ενστάσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν πάρει καμιά προκαταβολή καθώς για τους άλλους δεν ισχύει η καταληκτική προθεσμία ενώ σύμφωνα με πληροφόρησή μας προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους αγρότες από το κρατικό απόθεμα, σ’ αυτούς που έχουν σχέδια βελτίωσης και όσοι έχουν κάνει ενστάσεις. Ο κ. Γλερίδης μετέφερε την ανησυχία περίπου 20 βαμβακοπαραγωγών του νομού μας που βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση, άλλων που εκκρεμούν ενστάσεις καθώς και των τευτλοπαραγωγών που μετά την εκχώρηση της εθνικής ποσόστωσης θα έπαιρναν στρεμματική αποζημίωση 120 ευρώ το στρέμμα. Βέβαια έχει τεθεί η πρόταση για 300 ευρώ το στρέμμα αλλά ακόμη δεν έχει αποδοθεί τίποτε στους τευτλοπαραγωγούς. Παράλληλα χαρακτήρισε «σταυρόλεξο» όλο αυτό το σύστημα τονίζοντας ότι «ο αγρότης πρέπει να έχει ένα λογιστή και ένα νομικό δίπλα του για να αξιώσει αυτά που δικαιούται»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…