Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Σε «θυρίδα» μετατρέπεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στην Ξάνθη!

Σε «θυρίδα» μετατρέπεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στην Ξάνθη!

0

Μετά από απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδος, δέκα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της Ξάνθης, μετατρέπονται σε θυρίδες  απασχολώντας πέντε άτομα, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους δεκαέξι υπαλλήλους να μετακινούνται καθημερινά σε όμορους νομούς όπου θα μετατεθούν.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Τράπεζας Ελλάδος, η Διοίκηση αποφάσισε τη μετατροπή δέκα υποκαταστημάτων σε θυρίδες. Αυτό σημαίνει τη σημαντική μείωση του προσωπικού και στη Βόρεια Ελλάδα θα ισχύσει για τα υποκαταστήματα Ξάνθης, Δράμας και Φλώρινας.

Το υποκατάστημα της Ξάνθης

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος στην Ξάνθη κ. Γιαννακόπουλος Ευάγγελος: «η ίδια δουλειά που γινόταν από 21 άτομα, θα γίνεται τώρα από πέντε ενώ στο υποκατάστημα της Κομοτηνής που παραμένει, τον ίδιο όγκο δουλειά θα μοιράζονται 32 άτομα μετά τη μετάθεση των 16 συναδέλφων απ’ την Ξάνθη. Δημιουργείται, όπως πολύ  καλά  αντιλαμβάνεστε ,μείζον οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό θέμα με το ουσιαστικό "κλείσιμο" του Υποκαταστήματος, στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας ,χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη, τον συγκεκριμένο ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει το συγκεκριμένο Κατάστημα στον ευαίσθητο χώρο της περιοχής μας, με τις τόσες ιδιαιτερότητες καθώς αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο την έδρα του Δ.’Σώματος Στρατού, την ΥπερΝομαρχία Δράμας –Καβάλας -Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, το σύνολο των εμπορικών Τραπεζών του Νομού μας, αλλά και τους δεκάδες των συμπολιτών μας, που εξυπηρετούνται καθημερινά απ’ αυτή. Η ουσιαστική λοιπόν υποβάθμιση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ξάνθη, μόνο προβληματισμό και ερωτηματικά θα δημιουργήσει στην κοινωνία μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε: «με την μετακίνηση δημιουργούνται φυσικά κι άλλα προβλήματα όπως η ουσιαστική υποβάθμιση των μετακινούμενων υπαλλήλων αφού ηθικά δεν επιτρέπεται η διεκδίκηση των θέσεων που κατείχαν στο εδώ υποκατάστημα, στο νέο, στερώντας τις απ’ τους εκεί συναδέλφους».

Προτάσεις των εργαζομένων

Ο εκπρόσωπος μας ενημέρωσε για τις προτάσεις της Διοίκησης της Τράπεζας αλλά και για τις προτάσεις των εργαζομένων: «από τη διοίκηση προτάθηκε η απόδοση 800 ευρώ, αφορολόγητα, ως έξοδα μετακίνησης και την έγκριση δανείων για αγορά σπιτιού στη νέα πόλη. Εμείς προτείνουμε να γίνει κάτι παρεμφερές με τον ΟΤΕ, δηλαδή το δικαίωμα της χρήσης της εθελουσίας συνταξιοδότησης».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε: «έχουμε ήδη ενημερώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης καθώς και τους εμπορικούς συλλόγους, τους φορείς και τους βουλευτές και φυσικά τον Υφυπουργό κ. Κοντό και περιμένουμε την 7η Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας για περαιτέρω κινήσεις».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στο Νομό Ξάνθης

Αποτέλεσμα της ιδέας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού, ήτ…