Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Κράχτης» το καρναβάλι για την Ξάνθη

«Κράχτης» το καρναβάλι για την Ξάνθη

0

Το τριήμερο της κορύφωσης του καρναβαλιού βρίσκει την Ξάνθη έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της και η Νομαρχία Ξάνθης φρόντισε για την ενημέρωσή τους ενώ το γραφείο της Τουριστικής Προβολής θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου

Από την Παρασκευή 16 το απόγευμα, το Σάββατο 17, την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού όπως κάθε χρόνο στην Ξάνθη. Τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, επαγγελματίες αλλά και όλοι οι Ξανθιώτες, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν την πόλη. Ζητήσαμε από την Πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Προβολής κ. Ε. Στάντζιου να μας ενημερώσει για τον τρόπο που προετοιμάστηκε η Νομαρχία Ξάνθης.

Η κ. Στάντζιου μας ανέφερε: «ο νομός είναι πανέτοιμος να δεχθεί τους επισκέπτες προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες που θα τους αφήσουν ευχαριστημένους. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια που κάνει οι Δήμος Ξάνθης και όλοι οι εθελοντές που συμμετέχουν. Πρέπει να τονίσω ότι η προσφορά των εθελοντών που συμμετέχουν είναι καθοριστική για τη διατήρηση του καρναβαλιού».

Συντονιστικός ο ρόλος της Νομαρχίας Ξάνθης

Συντονιστικά ενεργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης και όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος: «η Εταιρία Τουριστικής Προβολής θα προσπαθεί να συμμετέχει όσο μπορεί, το γραφείο μας θα παραμείνει ανοιχτό από την Παρασκευή έως και τη Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα ενώ έχουμε έρθει σε επαφή με τα ξενοδοχεία της πόλης και παρακαλούμε τους ξενοδόχους να μας ενημερώνουν για τυχόν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Έχουμε εφοδιάσει όλα τα ξενοδοχεία του νομού με ενημερωτικό έντυπο υλικό που θα μπει σε κάθε δωμάτιο και αναφέρεται στην προβολή του νομού αλλά και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλους του δήμους,  για τη διευκόλυνση των ενοίκων αλλά και την ενίσχυση των εκδηλώσεων. Για μια εκδήλωση που αφορά ένα νέο είδος τουριστικού ενδιαφέροντος που είναι η γαστρονομία, είναι αυτή που κάθε χρόνο διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τίτλο ‘Γεύσεις Ξάνθης’ και συμμετέχουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τα γλυκά, τα ποτά, τα τρόφιμα, ενημερώνουμε επίσης με υλικό».

«Κράχτης» το καρναβάλι για την Ξάνθη

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Νομάρχη Ξάνθης για το καρναβάλι, συμμετείχε η κ. Στάντζιου και μας ενημέρωσε: «πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ποιότητας, έγιναν επαφές με τους επαγγελματίες. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Νομάρχης κ. Παυλίδης, το καρναβάλι είναι ‘κράχτης’ για την Ξάνθη και θα πρέπει για να έχουμε διαρκή και καλά αποτελέσματα να προσφέρουμε σωστές υπηρεσίες και προσιτές τιμές. Αν επιθυμούμε να έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα όλο το χρόνο, θα πρέπει οι φορείς που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες να τους κατευθύνουν προς την κατεύθυνση των σωστών υπηρεσιών».

Τέλος η κ. Στάντζιου αναφέρθηκε στα έντυπα που μοιράστηκαν και αφορούν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, το νέο χάρτη του νομού, λεύκωμα, το σύμφωνο παράδοσης καθώς και έντυπα για την τουριστική προβολή του νομού και τις φυσικές ομορφιές του ενώ ευχήθηκε σε όλους: «Καλές Απόκριες και η Ξάνθη να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις όπως το δικαιούται!»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δείγμα πορείας για ενημέρωση

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, μέρα συζήτησης της αναθεώρ…