Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Λιμάνι Εθνικής σημασίας το λιμάνι του Λάγος

Λιμάνι Εθνικής σημασίας το λιμάνι του Λάγος

0

Άξιζε η αναμονή στο θέμα που αφορούσε στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος αφού με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται πλέον ως λιμάνι Εθνικής σημασίας με Νομοθετική ρύθμιση.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκοπή Παυλόπουλου, Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων  κ. Γιώργου  Σουφλιά,   Εμπορικής  Ναυτιλίας  κ.Μανόλη Κεφαλογιάννη και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, το λιμάνι του Πόρτο – Λάγος καθορίζεται πλέον ως λιμάνι Εθνικής Σημασίας (ΦΕΚ Β’ τεύχος, αριθμ. φύλλου 202).

Η όλη διαδικασία αναβάθμισης του λιμανιού υπήρξε χρονοβόρα, διότι δεν υπήρχε εξουσιοδοτική διάταξη, η οποία θα επέτρεπε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να εκδώσει Υπουργική Απόφαση για την αναβάθμιση των λιμένων. Η έλλειψη της εξουσιοδοτικής διάταξης καλύφθηκε με Νομοθετική ρύθμιση και κατόπιν αυτού εκδόθηκε η προαναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Τσαλίδης, δήλωσε για το θέμα: «αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μετά από συνεχή και επίμονη προσπάθεια που κατέβαλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Νομού Ξάνθης, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάλογη χρηματοδότηση».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …