Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Θέσαμε βάσεις φιλίας και συνεργασίας με τις γειτονικές Βουλγαρικές Περιφέρειες»

«Θέσαμε βάσεις φιλίας και συνεργασίας με τις γειτονικές Βουλγαρικές Περιφέρειες»

0

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κων/νος Τάτσης μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη του Blagoevgrad της γείτονας Βουλγαρίας κ. Vladimir Dimitrov παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκε η Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Βουλγαρίας με την οποία ο Υπερνομάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγει η ένταξη της Βουλγαρίας στις σχέσεις με την Ελλάδα γενικά, αλλά και με την περιοχή μας ιδιαίτερα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Τάτσης τόνισε τα εξής: «Η ένταξη της Βουλγαρίας στους κόλπους της Ε.Ε. είναι πλέον γεγονός και αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι το γεγονός αυτό δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους. Σαν Υπερνομαρχία γνωρίζαμε τα οφέλη που μπορούν να αποκομιστούν από τη συνεργασία με τους γείτονες μας και φροντίσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε  πριν από οχτώ χρόνια να θέσουμε βάσεις φιλίας και συνεργασίας με τις γειτονικές Βουλγαρικές Περιφέρειες. Ήδη υλοποιούμε προγράμματα μαζί τους με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και συμμετέχουμε σε κοινά ευρωπαϊκά δίκτυα. Σίγουρα με την ένταξη οι προοπτικές μεγαλώνουν και τα περιθώρια κοινής δράσης μεγεθύνονται. Οι συναλλαγές ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες και κυρίως τις συνοριακές περιοχές που στο παρελθόν είχαν υποστεί πολλές αρνητικές συνέπειες λόγω παλιών πολιτικών πρακτικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας αποτελεί την πρόσβαση της Βουλγαρίας στο Αιγαίο, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…