«Κοιμώμενος γίγαντας» η ΣΕΠΕΚ;

0

Εν αναμονή της εκταμίευσης των 500 χιλιάδων ευρώ η Διοίκηση της ΣΕΠΕΚ, αισιοδοξεί για το μέλλον ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη δυνατότητα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και προχώρησαν σε στάση εργασίας χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.
Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2007 προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΣΕΠΕΚ όταν διαπίστωσαν ότι τα πολυαναμενόμενα χρήματα με τα οποία ελπίζουν να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας έναντί τους, δεν είχαν εκταμιευθεί.
Α. Κυριακίδης: «εντός της εβδομάδος θα εκταμιευθούν οι 500 χιλιάδες»
Ζητήσαμε απ’ τον Πρόεδρο της εταιρείας να μας ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης και μας δήλωσε: «τα χρήματα θα εκταμιευθούν εντός της εβδομάδος. Πρόκειται για 500 χιλιάδες ευρώ που θα δώσουν μια βαθιά ανάσα στην εταιρεία που λειτουργεί κανονικά καλύπτοντας τις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές της. Μόλις χθες φέραμε επαρκή ποσότητα καλαμποκιού για να καλυφθούν απολύτως οι ανάγκες. Όλα θα τακτοποιηθούν και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Οι λόγοι που δεν έχει αποδοθεί ακόμη το ποσό είναι καθαρά διαδικαστικοί».
Τρίωρη στάση εργασίας
Για τη τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την Τρίτη, ζητήσαμε να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ Β. Καρασακαλίδης και μας ανέφερε τα εξής: «η στάση εργασίας έγινε λόγω την καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων δυο μηνών και του επιδόματος αδείας καθώς και ένα υπόλοιπο απ’ το δώρο Πάσχα. Δε γνωρίζουμε αν έχουν δοθεί τα χρήματα, εμείς πάντως δε λάβαμε τίποτε ακόμη. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν ως μοναδικό εισόδημα το μισθό τους απ’ την εταιρεία και αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που έχουν δηλώσει ότι δε θα δεχθούν να λάβουν 300 ευρώ έναντι των χρωστούμενων όπως ακούγεται ότι θα γίνει» και συνεχίζοντας τονίζει: «κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και το εργοστάσιο λειτούργησε κανονικά. Μας ενδιαφέρει το μέλλον του εργοστασίου και η συνέχιση της λειτουργίας του αφού από ‘δω τρώμε ψωμί αλλά πρέπει να κλείσει το θέμα των δεδουλευμένων για να έχουν κίνητρο και καλή ψυχολογία οι εργαζόμενοι ώστε να αποδίδουν καλύτερα».
Κλείνοντας ο κ. Καρασακαλίδης ανέφερε ότι η ΣΕΠΕΚ είναι ένα εργοστάσιο με πολλές δυνατότητες και όπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας που πρέπει να ξυπνήσει και να αποδώσει τα πολλά που μπορεί».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…