Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Στόχος της κυβέρνησης είναι  να αλιεύσει προεκλογικά τις ψήφους της  μειονότητας»

«Στόχος της κυβέρνησης είναι  να αλιεύσει προεκλογικά τις ψήφους της  μειονότητας»

0

«Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας», χαρακτηρίζει την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρα Μπακογιάννη η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΝ Ξάνθης. Επίσης κρίνει ότι οι εξαγγελίες για άρση των υποθηκών των βακουφίων, για εκλογή βακουφικών επιτροπών και η μελέτη για θέσπιση του ποσοστού 5 τοις χιλίοις για διορισμό στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ είναι μέτρα που κινούνται σε θετική κατεύθυνση αλλά «έρχονται να απαντήσουν σε υπερώριμα αιτήματα». 

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΝ τονίζει: «Ο Συνασπισμός θεωρεί πως όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών καθυστέρησαν τραγικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής τόσο σε ζητήματα ανάπτυξης όσο και στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων της μειονότητας.

Ο Συνασπισμός επισημαίνει  πως τα ζητήματα που απασχολούν τους μειονοτικούς συμπολίτες μας είναι εσωτερική υπόθεση της χώρας και οφείλουν να επιλύονται στο εσωτερικό μιας ευνομούμενης πολιτείας και δεν πρέπει να μπαίνουν σε κανενός είδους ισοζύγιο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι εξαγγελίες αυτές, σε προεκλογική περίοδο και εν’ όψει της έλευσης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών μας κάνουν να θεωρούμε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι για μια άλλη φορά να αλιεύσει προεκλογικά τις ψήφους της  μειονότητας προσφέροντας με το σταγονόμετρο δικαιώματα ατομικά και συλλογικά που όφειλαν να έχουν  αποδώσει εδώ και δεκαετίες. Ο Συνασπισμός πιστεύει πως στη χώρα μας πρέπει να ασκούνται πολιτικές  εναρμονισμένες στις σύγχρονες ευρωπαϊκές ανάγκες , όπως είναι η κύρωση από την Βουλή της Σύμβασης πλαισίου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ο Συνασπισμός αντιμετώπισε και προσεγγίζει όλα τα ζητήματα της μειονότητας στην προοπτική της πλήρους και ισότιμης ένταξής της στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό

Α) Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να αυτοπροσδιορίζεται εθνοτικά και σε ατομική συλλογική βάση

Β)Ζητούμε γενναία μέτρα για την αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες  πρόσβασης όλα τα παιδιά της μειονότητας

Γ)Μέτρα προστασίας της καπνοκαλλιέργειας  για τη διασφάλιση του εισοδήματος των καλλιεργητών της, που οδηγούνται σε αφανισμό.

Δ)Κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του Μουφτή παράλληλα με την εκλογή του»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…