Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 «Ωραιοποιημένος αλλά τελικά ζημιογόνος ο ισολογισμός του 2006»

«Ωραιοποιημένος αλλά τελικά ζημιογόνος ο ισολογισμός του 2006»

0

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε για την κατάθεση και ψήφιση του ισολογισμού του 2006, η Δημοτική Παράταξη ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ τον καταψήφισε για τρεις κυρίως λόγους όπως κατέθεσε ο επικεφαλής Χ. Πούλιος στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η δημοτική Παράταξη ‘Πολίτες για την Αλλαγή’, όπως είχε δηλώσει και στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ο επικεφαλής Χ. Πούλιος, καταψήφισε τον ισολογισμό χρήσης του Δήμου Ξάνθης για το έτος 2006. Τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου κατέθεσε εγγράφως ο Χ. Πούλιος και το ακριβές κείμενο έχει ως εξής:
1. «Ο ισολογισμός δεν είναι θετικός, έχει ωραιοποιηθεί απ’ τη Δημοτική Αρχή ενώ τελικά είναι ζημιογόνος. Οι ζημιές στη τελική τους εκμετάλλευση είναι – 2.046.336 ευρώ ενώ και το τελικό αποτέλεσμα χρήσης είναι αρνητικό κατά 723.485 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα του 2005 ήταν της χρήσης του 2005 ήταν +381.421 ευρώ και +852.456 ευρώ αντίστοιχα.
2. Παρατηρείται υπέρμετρη αύξηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας ως λειτουργίας δημοσίων σχέσεων σε μια χρονιά που είναι εκλογική. Προφανής ο σκοπός. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας ανήλθαν σε 7.480.414 ευρώ έναντι 5.213.123 ευρώ το 2205 (αύξηση 45%). Τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 968.350 ευρώ έναντι 812.579 ευρώ το 2005 (αύξηση 19,20%).
3. Οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις του Δήμου από τους οφειλέτες όχι μόνο δε μειώθηκαν αλλά διογκώθηκαν κατά το 2006. Έτσι έφτασαν στο 1.150.031 ευρώ έναντι 1.085.813 ευρώ το 2005). Επί πλέον υπάρχει η σαφής παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή ότι πολλές από αυτές τις απαιτήσεις θεωρούνται επισφαλείς.
Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και διότι σπαταλήθηκαν χρήματα σε έργα προεκλογικής βιτρίνας κι όχι ουσίας για το Δήμο μας, η Δημοτική Παράταξη ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ καταψηφίζει τον ισολογισμό του Δήμου για το έτος 2006».
Χ. Πούλιος: «πρόκειται για έναν ωραιοποιημένο αλλά ζημιογόνο ισολογισμό»
Ο κ. Πούλιος μας ανέλυσε τις θέσεις της παράταξής του που οδήγησαν στην καταψήφιση του ισολογισμού τονίζοντας τα εξής: «ο ισολογισμός χρήσης του 2006 δεν είναι θετικός, είναι ζημιογόνος και είναι απορίας άξιον πώς διατείνεται η δημοτική αρχή για το αντίθετο. Έχει ωραιοποιηθεί αλλά οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα τις ζημιές που προκύπτουν και ανέρχονται στα 2 εκατομμύρια και κάτι και σε τελική ανάλυση και μετά από την προσθήκη των ανόργανων εσόδων, πάλι παραμένει αρνητικός με έλλειμμα 723 χιλιάδες ευρώ σε αντίθεση με το 2005 που ήταν θετικός».
Προχωρώντας στην αναλυτική παρουσίαση των τριών λόγων που ανέφερε στο έγγραφό του στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πούλιος ανέφερε τα εξής: «ήρθαν περισσότερα χρήματα στο Δήμο το 2006 και δώσαμε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο αλλά δεν έγινε λελογισμένη χρήση. Δόθηκαν σε έργα βιτρίνας και ασφαλτροστρώσεις εν όψει των εκλογών κι όχι σε έργα ουσίας. Η τεράστια αύξηση των δαπανών διοικητικής λειτουργίας που ανέρχεται στο 45% αποτελεί πρόκληση σε μια εκλογική χρονιά όπως και η αύξηση κατά 22% των εξόδων δημοσίων σχέσεων».
Εκείνο που τονίζει ο κ. Πούλιος κλείνοντας είναι ότι: «οι οφειλέτες του Δήμου έχουν δημιουργήσει επισφαλείς απαιτήσεις όπως και οι ορκωτοί λογιστές τόνισαν. Δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και οι άλλοι που επί χρόνια δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο. Αυτό δημιουργεί αυτομάτως δυο ταχύτητες και επιβάλλεται να σταματήσει».
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο η ανακοίνωση των πεπραγμένων του Δήμου
Για την πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακοίνωση των πεπραγμένων του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2007, ο κ. Πούλιος ανέφερε: «είναι εκπρόθεσμη η Δημοτική Αρχή αφού όπως είχαμε τονίσει με την επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου βάσει κανονισμών. Εμείς προτείνουμε να γίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να την παρακολουθήσουν κι όχι στον περιορισμένο χώρο της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…