Νέο «χαράτσι στην άσφαλτο

0

Θρήνος στην Γκιώνα! Οδύνη στα Άβδηρα και σ’ όλο το νομό! Βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, πληρώνει και πάλι ο δήμος Αβδήρων, που έχει μια θλιβερή παράδοση να χάνει σχεδόν κάθε χρόνο τον ανθό του σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα! Έτσι και τώρα: Ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουνίου και ώρα 02.15, σε τέσσερα νέα παιδιά ηλικίας 16 – 20 ετών κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής τους πάνω στην άνθησή της βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και όλο το δήμο Αβδήρων.
Νέο «χαράτσι»…
Γυρνούσαν από διασκέδαση…οδηγός ο 20χρονος Εριγλιάδης Κώστας, από την Γκιώνα. Στο αυτοκίνητο μάρκας FIAT UNO επέβαιναν τρία κορίτσια. Η 16χρονη Μακράκη Ξανθούλα, η 17χρονη Μοσχίδου Χρυσούλα και η 17χρονη Τσαμακαλιωτη Αριστέα, όλα παιδιά της Γιώνας. Ήταν η ευφορία από την νυχτερινή διασκέδαση εξαιτίας του ποτού, η αψηφισιά της νιότης, η στιγμιαία έλλειψη της δέουσας προσοχής …η κακιά η ώρα, η υπερβολική ταχύτητα που έκανε το οδηγό να παρεκτραπεί της πορεία του στο 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής νέας οδού Ξάνθης – Αβδήρων και να προσκρούσει σε κολώνα φωτισμού; Άγνωστο. Το αποτέλεσμα τραγικό: Το αυτοκίνητο μεταβλήθηκε σε μια άμορφη σιδερένια μάζα και μέσα εγκλωβισμένα και τραυματισμένα τα νεαρά παιδιά. Σταμάτησαν Ι.Χ. που διέσχιζαν εκείνη την ώρα το δρόμο , προσέτρεξαν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την άμεσο δράση και την πυροσβεστική. Προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τα παιδιά που ακόμη ήταν εν ζωή. Όμως δεν μπόρεσαν…Τον τραγικό επίλογο έβαλε η φωτιά στο αυτοκίνητο λίγο πριν έλθει η πυροσβεστική. Μάταια προσπαθούσε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζόπουλος που βρέθηκε τυχαία εκέι να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρας. Συγκλονισμένος ο Διοικητής της πυροσβεστικής κ. Γενιτζές και η ομάδα των πυροσβεστών από το τραγικό θέαμα που αντίκρισαν, συγκλονισμένοι και οι αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας που διενεργεί προανάκριση διερευνώντας τις αιτίες του ατυχήματος. Απεγκλώβισαν τα παιδιά τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή.
Ξέσπασμα θλίψης και οργής από την Δήμαρχο Αβδήρων
Στο νοσοκομείο προσέτρεξε και η Δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη η οποία συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός που συνέβη στους δημότες της… δεν είχε λόγια να πει, μόνο μια θλίψη και …ένα λόγο παρηγοριάς στους γονείς που επισκέφτηκε με ψυχολόγο και γιατρό για να παρέχει ψυχολογική στήριξη στους γονείς. Συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς και αποφασίστηκε ο δήμος να αναλάβει τα έξοδα κηδείας των 4 παιδιών του! Για «χάρατσι» που πληρώνει ο δήμος της έκανε λόγο η κα Τσακίρη και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τα πολλά ατυχήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα παιδιά του δήμου επιλέγουν την Ξάνθη για διασκέδαση, καθώς όπως τόνισε σ’ ένα ξέσπασμα, έχουν μεταβληθεί σε… ησυχαστήρια των παραθεριστών, οι παραλίες του δήμου γιατί ότι διασκεδαστήριο από ταβέρνα έως μπαράκι, ανοίγει σπεύδουν οι ένοικοι των πλησίον παραθεριστικών κατοικιών και με ενέργειές τους το κλείνουν γιατί θέλουν την ησυχία τους και έτσι οι νέοι δεν έχουν διέξοδο διασκέδασης στον τόπο τους και σπεύδουν στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχήματος λόγω της απόστασης. Παράλληλα συνέστησε στους γονείς να είναι πιο αυστηροί αλλά και στην τροχαία να εντατικοποιήσει το Σαββατοκύριακο τους ελέγχους στο δρόμο Ξάνθης – Αβδήρων.
Το «Ε» εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους γονείς και στους συγγενείς των άτυχων παιδιών και απευθύνεται στα νεαρά παιδιά: Μια στιγμή μπορεί να είναι μοιραία …η ζωή είναι δώρο…μην παρασύρεστε από φευγαλέες διασκεδάσεις! Προσέξτε τον εαυτό σας, αποτιμήστε σωστά το δώρο της ζωής! Έχετε στόχους, όνειρα, μια ζωή μπροστά σας! Μην τα σπαταλάτε άσκοπα…
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…