Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Κλίμα …αδελφοποίησης Ξάνθης – Μπεσίκτας

Κλίμα …αδελφοποίησης Ξάνθης – Μπεσίκτας

0

Σε κλίμα ….αδελφοποίησης, υποδέχτηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου το απόγευμα ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, τον δήμαρχο του δήμου Μπεσίκτας κ. κ. Ισμαήλ Ονάλ, καθώς και αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της γείτονας χώρας Τουρκίας. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν αρκετή ώρα στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία των επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χρίστου Πούλιου, κ.Σερδαζαδέ Χουσνιού και κ. Νίκου Ανταμπούφη και κατόπιν προσήλθαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου όπου συζήτησαν την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο δήμων. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο δημάρχων πριν ενάμιση χρόνο και ευκαιρίας δοθείσης της περιόδου του Ξανθώτικου Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών πραγματοποιήθηκε και αυτή η συνάντηση που συνοδεύεται και από το συγκρότημα λαϊκών χορών του Δήμου Μπεσίκτας που θα λάβει μέρος στις Θ.Λ.Γ.     

Όπως καταδεικνύεται όμως από τις παρακάτω δηλώσεις των δύο δημάρχων ετοιμάζεται το έδαφος για αδελφοποίηση των δύο δήμων, αφού εμπεδώνεται ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Ονάλ απηύθυνε πρόσκληση στο δήμαρχο Ξάνθης να επισκεφτεί το Δήμο του. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Ονάλ τόσο από την υποδοχή και τη φιλοξενία του δημάρχου αλλά και από την πόλη μας. Επίσης επισκέφτηκε και την Καβάλα και σημείωσε ότι του ξύπνησε αναμνήσεις του θυμίζει την περιοχή Ortakeyou της Πόλης.

Δήμαρχος Μπεσίκτας κ. Ονάλ: «Πριν 1,5 χρόνο  τα μέλη του δήμου  της Μπεσίκτας  και το συγκρότημα λαϊκών χορών είχαν επισκεφτεί την Ξάνθη. Και σκεφτόμαστε οι δυο αδελφικοί δήμοι να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Ζούμε στην ίδια γεωγραφική περιοχή αν μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά σε όλα τα επίπεδα θα είναι καλό και για τους δύο δήμους.  Μας έδειξε τόση καλοσύνη ο κ. Δήμαρχος Ξάνθης και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα .Είμαστε σήμερα εδώ για να προωθήσουμε το ενδεχόμενο της αδελφοποίησης των δύο δήμων και για να καλέσουμε τον δήμαρχο Ξάνθης να επισκεφτεί το Δήμο μας».

Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση δέχτηκα την επίσκεψη του δημάρχου του Δήμου Μπεσίκτας κ. Ισμαήλ Ονάλ και των δημοτικών συμβούλων που τον συνοδεύουν. ΄Έχουμε κάνει και μια άλλη συνάντηση σαν δήμοι και νομίζω ότι με τη σημερινή θα προωθήσουμε την συνεργασία η οποία ξεκίνησε πριν 1 χρόνο. Εμείς οι δήμοι ανοίγαμε δρόμους φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και μάλιστα σε περιόδους δύσκολες. Σήμερα που υπάρχουν και άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και οι θέσεις αυτές ενδυναμώνονται γιατί και οι δύο λαοί έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, νομίζω  πως θα εμπεδωθεί το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα προχωρήσουμε και σε αδελφοποίηση προς όφελος των δύο λαών των δύο δήμων. Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Μπεσίκτας  που μας τιμά με την παρουσία του. Φιλοξενούμε και ένα συγκρότημα από το Δήμο Μπεσίκτας το οποίο θα λάβει μέρος και στις λαογραφικές μας γιορτές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…