Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Κενές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες μάθησης στην Ευρώπη

Κενές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες μάθησης στην Ευρώπη

0

Κενές θέσεις εργασίας σε 29 ευρωπαϊκές χώρες, βιογραφικά σημειώματα ενδιαφερόμενων υποψηφίων, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό και πολλές άλλες πληροφορίες σας παρέχονται μέσω του δικτύου EURES (European Employment Services), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ec.europa.eu/eures

    Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες απασχόλησης EURES είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, ενώ συμμετέχει και η Ελβετία. Στους εταίρους του δικτύου περιλαμβάνονται οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, οι συνδικαλιστικές και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Το συντονισμό του δικτύου έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Κύριοι στόχοι του EURES είναι:

– Να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει συμβουλές σε εργαζόμενους που ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

– Να βοηθά τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

– Να παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε εργαζόμενους και εργοδότες στις διασυνοριακές περιοχές.

Υπηρεσία My EURES

    Η υπηρεσία My EURES παρέχει διάφορες δυνατότητες εξατομίκευσης των υπηρεσιών της πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα EURES με βάση τις προσωπικές ανάγκες σας, είτε ανήκετε στα άτομα που αναζητούν εργασία είτε στους εργοδότες.

    Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να συντάσσουν και να αποθηκεύουν προφίλ αναζήτησης και να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εμφανίζονται θέσεις απασχόλησης που αντιστοιχούν σε κάποιο προφίλ. Το Βιογραφικό Online του EURES, που προσφέρεται σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, σας παρέχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσετε το βιογραφικό σας και το θέσετε υπόψη των συμβούλων EURES και των εγγεγραμμένων εργοδοτών.

    Οι εργοδότες μπορούν, ανοίγοντας έναν λογαριασμό αναζήτησης «My EURES» για βιογραφικά υποψηφίων, να συντάσσουν και να αποθηκεύουν προφίλ αναζήτησης και να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Πολλές ακόμη λειτουργίες θα προστεθούν στην υπηρεσία «My EURES», όπως η δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών σε ενημερωτικά δελτία.

    Η υπηρεσία «My EURES» παρέχεται δωρεάν τόσο στα άτομα που αναζητούν εργασία όσο και στους εργοδότες.

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Europe Direct Ξάνθης

Μιχαήλ Καραολή 74, 671 00  Ξάνθη

Τηλ.25410 63755, Fax 25410 63756

e-mail: devass@otenet.g

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…