Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Καμπανάκι… σήμανε στην Κτηνιατρική Ξάνθης

Καμπανάκι… σήμανε στην Κτηνιατρική Ξάνθης

0

Καμπανάκι σήμανε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης μετά από σχετικό έγγραφο (υπ’ αριθμ. 222/11/01/2007) που παρέλαβε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα μ’ αυτό εκδηλώθηκε εστία

α φ θ ώ δ ο υ ς  π υ ρ ε τ ο ύ, σε βοοειδή  των περιοχών Ogulpasa και  Havsa της Αριανούπολης. Δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται λίγα μόνο χιλιόμετρα απ’ τα ελληνικά σύνορα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την υψηλή μεταδοτικότητα του νοσήματος η Διεύθυνση Κτηνιατρικής θεωρεί αναγκαίο να λάβει τα εξής μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί και στην περιοχή μας το νόσημα.

Μέτρα προστασίας για τον αφθώδη πυρετό

Συνιστά στους κατοίκους του Νομού Ξάνθης:

 

 

1)Να μην επισκέπτονται τις περιοχές της Αδριανούπολης στις οποίες έχει εκδηλωθεί εστία αφθώδους πυρετού παρά μόνο αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

2)Να μην επισκέπτονται εκτροφές βοοειδών ή αιγοπροβάτων των παραπάνω περιοχών.

3)Ειδικά σε όσους ασχολούνται με την κτηνοτροφία και διαθέτουν ζώα συνιστάται η προσοχή. Να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος στις εκμεταλλεύσεις τους.

4)Επιπλέον απαγορεύεται η μεταφορά ζωντανών ζώων  και ζωικών προϊόντων από τις περιοχές της Αδριανούπολης προς τον Νομό μας, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μετάδοσης του αφθώδους πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας μας.

5)Σημειώνεται ότι ο αφθώδης πυρετός είναι μια σοβαρή μεταδοτική νόσος των δίχηλων ζώων και προκαλεί ζημιά τεράστιας οικονομικής σημασίας στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Ο άνθρωπος όμως δεν προσβάλλεται από το συγκεκριμένο νόσημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…