Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Γυναίκες που προσφέρουν αγάπη χωρίς σύνορα

Γυναίκες που προσφέρουν αγάπη χωρίς σύνορα

0

Η νέα χρονιά βρήκε τις ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα’ με όρεξη και κέφι που είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία του έργου που έχουν αναλάβει και τόσα χρόνια τώρα, φέρουν άριστα σε πέρας την αποστολή που έχουν θέσει.

Οι δραστηριότητες των μελών του τμήματος Ξάνθης της διεθνούς οργάνωσης ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα’ , συνεχίζονται και τη νέα χρονιά.

Επίσκεψη στο ‘Παιδικό χωριό’ Φιλύρου

Όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος κ. Β. Ψωμά –Ψαρρή, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007, πραγματοποιήθηκε εκδρομή-επίσκεψη στο ‘Παιδικό Χωριό’ στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Για την επίσκεψη η κ. Πρόεδρος μας ανέφερε: «ήμασταν μόνο 23 άτομα, ενώ διάθεση για να συμμετέχουν είχαν πολλά περισσότερα απ’ τα μέλη που όμως καθηλώθηκαν από ιώσεις. Στα παιδάκια που φιλοξενούνται εκεί, πήγαμε ρούχα και παπούτσια καινούργια αλλά και ελαφρώς μεταχειρισμένα   όπως και  παιχνίδια αλλά και σεντόνια, κουβέρτες, τρόφιμα, γλυκά.  Η συνδρομή των συμπολιτών μας ήταν σημαντική με προσφορά προϊόντων απ’ τα καταστήματά τους αλλά και με αγορές που πραγματοποιήσαμε ως σύνολο».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μας ενημέρωσε για τα συναισθήματα που εισέπραξαν όλες από την μικρούλα ξανθιώτισσα που φιλοξενείται στο ‘Παιδικό Χωριό’: «η μικρούλα ήταν υπό την προστασία μας με την άγαμη μητέρα της όταν βρισκόταν στην Ξάνθη και τη νιώθουμε όλες σαν παιδί μας. Τα ματάκια της έλαμπαν από χαρά όταν όλοι μαζί, τα 53 παιδάκια του χωριού, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και μέλη του προσωπικού, σβήσαμε τα κεράκια της τούρτας της και δώσαμε τα δώρα. Το πάρτι είχε και κλόουν που ιδιαίτερα χάρηκαν μικροί και μεγάλοι. Το μέλος μας που ντύθηκε κλόουν μας παρέσυρε όλους σε τραγούδι και η ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, έδωσε πολλή χαρά σε όλους αλλά ιδιαίτερα στα παιδιά που χαμογελούσαν και τραγουδούσαν ξένοιαστα όπως πρέπει στις ηλικίες τους, ασχέτως με τις δυσκολίες που τους επεφύλασσε η ζωή».

Κλείνοντας η κ. Ψωμά τόνισε: «ποια καλύτερη πηγή δύναμης απ’ τη χαρά που μπορούμε να δώσουμε κι απ’ την αγάπη που εισπράττουμε απ’ όλα αυτά τα μεγάλα εκφραστικά παιδικά μάτια που μας κοιτούν με ευγνωμοσύνη;»

Επίσκεψη στις φυλακές Κομοτηνής και αποφυλάκιση κρατουμένου

 Στη 1 Μαρτίου 2007, μέλη της οργάνωσης συνόδευσαν την Πρόεδρο στις φυλακές Κομοτηνής  και όπως μας λέει η κ. Ψωμά: «όπως μας είχε ενημερώσει η Διεύθυνση των φυλακών, υπήρχε ένας 36χρονος από το Περιστέρι Αττικής που είχε καταδικαστεί για τροχαία παράβαση και αδυνατούσε να καλύψει το πρόστιμο οπότε φυλακίστηκε. Τα οικονομικά μας δεν επέτρεπαν να διαθέσουμε όλο το ποσό γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στη Μητρόπολη Ξάνθης.       

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Σεβασμιότατό μας και τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητρόπολης που μερίμνησαν ώστε να κατατεθεί το ποσό των 1000 Ευρώ για τον  λόγο αυτό. Από προσφορές των μελών μας συγκεντρώσαμε άλλα 500 ευρώ τα οποία επίσης καταθέσαμε. Στην επίσκεψή μας επίσης, προσφέραμε τα απαραίτητα στους 14 άπορους κρατούμενους   σαμπουάν, σαπούνια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και  τηλεκάρτες».

Για τη δεινή οικογενειακή κατάσταση του κρατουμένου, οι ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα’ ενημέρωσαν το Σωματείο ‘Εθελοντές του Κόσμου’ στην Αθήνα, απ’ όπου απέσπασαν την υπόσχεση για άμεση βοήθεια αφού υπάρχουν 4 ανήλικα παιδιά και ο μόνος εργαζόμενος είναι ο πατέρας ως εργάτης, βαφέας αυτοκινήτων.

Κλείνοντας η κ. Ψωμά απαντά με συγκίνηση στην ερώτησή μας για τη δύναμη που βρίσκουν να συνεχίζουν το πολύτιμο έργο τους: «η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και υποσχόμαστε ότι όσο αντέχουμε, αυτό θα κάνουμε».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…