Φονικό στην Ξάνθη

0

Ειδεχθές φονικό έλαβε χώρα το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις 9.25 μ.μ. στο 2,5 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ξάνθης – Σταυρούπολης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, η οποία προέβη σε δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις σύμφωνα υπ. αριθμ. 67/2002 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση όπου οι δράστες αναζητούνται, ο Αλή Ογλού Χιλμή 50 ετών κάτοικος Βανιάνο Ξάνθης δρώντας κατά συναυτουργία με την Φραγκούλια Μαρία – Ραφαέλα, 48 ετών κάτοικο Εξοχής Ξάνθης  και σύζυγο του θύματος, πυροβόλησε εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 66χρονο Φραγκούλια Νίκο, κάτοικο εν ζωή στην Εξοχή Ξάνθης.  Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το υπ. αριθμ. ΑΗΒ 2403 ΙΧΦ, μάρκας VOLKSWAGEN ανοικτού τύπου. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η σύζυγος του θύματος ήταν καιρό σε διάσταση με το θύμα και μάλιστα είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Παράλληλα εδώ και αρκετό καιρό διατηρούσε Καφέ  – ψησταριά από κοινού με το Αλή Ογλού Χιλμή με τον οποίο και συζούσε.

Κατά καιρούς υπήρχαν διαπληκτισμοί με το θύμα. Το βράδυ του φονικού, δράστες και θύμα ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητα, συναντήθηκαν τυχαία στην πόλη της Ξάνθης. Το θύμα ακολούθησε τους δράστες και ακολούθησε κυνηγητό.  Λίγο πριν την έξοδο της πόλης σταμάτησαν και ο δράστης Αλή Ογλού Χιλμή πριν προλάβει να αντιδράσει το θύμα τον πυροβόλησε εξ επαφής. Όπως δείχνουν τα στοιχεία τα αίτια του φόνου εντοπίζονται στο γεγονός ότι η σύζυγος του θύματος διατηρούσε σχέση με τον δράστη και επιθυμούσε διαζύγιο. Παράλληλα το γεγονός ότι ο δράστης οπλοφορούσε ενέχει προμελέτη.

Παραδόθηκαν αυθόρμητα οι δράστες

Με νέο συμπληρωματικό δελτίο η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μας ενημερώνει ότι «χθες στις 12 το μεσημέρι παραδόθηκαν αυθόρμητα στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής οι φερόμενοι ως δράστες των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία και της παρανόμου οπλοχρησίας. Στην κατοχή του δράστη ανευρέθη και κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) την οποία αυτός κατείχε νόμιμα καθώς και πενήντα τρία (53) φυσίγγια διαφόρων τύπων.

Οι δράστες συνελήφθησαν και με την κατ’ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης».

 Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν …