Ετοιμάζω ταξίδι….

0

Κρύο καιρός για δύο. Και αν «οι δύο» ή οι τρεις ή οι τέσσερις πάνε και ταξίδι ακόμη καλύτερα. Πόσοι συμπολίτες συμφωνούν με αυτό το ρητό; Πόσο ταξιδιάρηδες είναι οι ξανθιώτες και ποιούς προορισμούς προτιμούν ενόψει των εορτών;
Ρωτήσαμε τον κ. Αδαμίδη, ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού γραφείου “Esmeralda Travel”, και αντιπρόεδρο της ένωσης των τουριστικών πρακτορείων του Ν. Ξάνθης για την κινητικότητα και τις εκδρομές που σχεδιάζουν οι ξανθιώτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μας πληροφόρησε ότι η κίνηση είναι πιο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους ξανθιώτες η Πράγα, τα χιονοδρομικά κέντρα αλλά και η πρωτεύουσα της Αυστρίας και μία ιδιαίτερη προτίμηση φέτος στο Βερολίνο. Βέβαια, πολλοί είναι και αυτοί που θα επισκεφτούν το Παμπόροβο και το Μπάνσκο της Βουλγαρίας για χειμερινά σπορ και ατέλειωτα χιονισμένα βουνά. Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμίδης: «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά καταλύματα στα χειμερινά τουριστικά κέντρα κι έτσι δεν συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία μιας και κλείνουν από πολύ νωρίς. Το Πήλιο, βέβαια, είναι ένας από τους ιδιαίτερα προσφιλείς προορισμούς». Οι τιμές για ταξίδια στην Ευρώπη, σε κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες βρίσκονται γύρω στα 800€, ενώ για όσους έκλειναν μέχρι τα τέλη Νοέμβρη υπήρχαν πιο προσιτές προσφορές.
Από το τουριστικό γραφείο «Πυριλίδης», η κ. Πυριλίδου μας ενημέρωσε ότι οι ξανθιώτες φέτος θα πάνε Βιέννη, Πράγα και στα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. «Ταξίδια οργανώνουν και οικογένειες, αλλά περισσότεροι είναι οι νέοι και οι συνταξιούχοι, που θα αποδράσουν φέτος τις γιορτές». Τα ταξίδια στα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, του Παμπόροβο, του Μπάνσκο και της Προύσας κυμαίνονται από 180 έως 400 €, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.
Στο ταξιδιωτικό πρακτορείο «Τσαρούχας Travel», η κ. Τσαρούχα μας πληροφόρησε ότι η κίνηση δεν είναι όση τις προηγούμενες χρονιές, τονίζοντας τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι ξανθιώτες, φαινόμενο γνωστό σε όλη την χώρα. Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που θα βρεθούν στην «πόλη του φωτός», το Παρίσι τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Βέβαια, και η κ. Τσαρούχα επιβεβαίωσε την προτίμηση των ξανθιωτών στους παραπάνω προορισμούς, αλλά και τις προσφορές που υπήρχαν μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Κάποιοι, λοιπόν, προτιμούν να περάσουν τις γιορτές οικογενειακά, στο σπίτι παρέα με συγγενείς και φίλους και άλλοι βρίσκουν ευκαιρία για αποδράσεις, για αλλαγή περιβάλλοντος και ανανέωση ενόψει των εορτών.
Μια κινέζικη παροιμία λέει: «ακόμα κι ένα ταξίδι 100.000 μιλίων ξεκινάει με ένα απλό βήμα», για τους διστακτικούς που ακόμα το σκέφτονται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…