Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Επανεξετάζεται η νησίδα της Δημοκρίτου

Επανεξετάζεται η νησίδα της Δημοκρίτου

0

Η χάραξη των νέων ορίων των πεζοδρομίων και η τοποθέτηση της απαραίτητης σηματοδότησης για το ξεκίνημα των έργων στην οδό Δημοκρίτου έχουν ήδη επιπτώσεις στην κίνηση των καταστημάτων της περιοχής που μετά από διαμαρτυρίες τους κατάφεραν να επανεξεταστεί το θέμα απ’΄τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες
Καλά κρατούν τα έργα ανάπλασης της οδού Καραολή και παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι περίοικοι, δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες μέχρι στιγμής.
Στην οδό Δημοκρίτου όμως που προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η επέκταση και διεύρυνση της νησίδας που χωρίζει τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, οι επαγγελματίες αντιδρούν μετά τη διαπίστωση ότι έχουν πτώση τζίρου και μόνο με την τοποθέτηση της απαραίτητης σηματοδότησης.
Κίνδυνος κλεισίματος καταστημάτων
Σύσσωμοι οι επαγγελματίες της αρχής της οδού Δημοκρίτου διαμαρτύρονται για τον σχεδιασμό που προβλέπει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων που σε συνδυασμό με την διεύρυνση της νησίδας, επιτρέπει την κίνηση μόνο ενός αυτοκινήτου σε κάθε λωρίδα κυκλοφορίας και δρα απαγορευτικά για την έστω και για λίγο, στάση των διερχόμενων αυτοκινήτων.
Όπως μας είπαν, η ανυπαρξία πάρκινγκ στην περιοχή, αναγκάζει τους κατοίκους των οικοδομών να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά στα καταστήματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος ούτε και για τα φορτηγά που μεταφέρουν με υλικά τα απαραίτητα προϊόντα στα καταστήματα. Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι αν και γνωρίζουν ότι είναι παράνομο, ο κύριος όγκος των πελατών που προέρχεται απ’ τους διερχόμενους που σταματούσαν για να ψωνίσουν. Αυτή η δυνατότητα τώρα εκλείπει τελείως και τις τελευταίες δυο μέρες διαπίστωσαν σημαντική πτώση τζίρου που φοβούνται ότι θα οδηγήσει και στο κλείσιμο ακόμη των επιχειρήσεών τους.
Οι επαγγελματίες της περιοχής είναι κάθετα αρνητικοί με την υλοποίηση του σχεδιασμού καταθέτοντας και τις προτάσεις τους. Προτείνουν να γίνει η προέκταση της νησίδας χωρίς όμως διαπλάτυνση και να μην πραγματοποιηθεί η ανάπλαση των πεζοδρομίων που προβλέπει περαιτέρω διαπλάτυνσή τους. Όπως τονίζουν, μπορούν να γίνουν οι αλλαγές αλλά αφού πρώτα θα έχει διασφαλίσει ο Δήμος Ξάνθης την ύπαρξη θέσεων παρκαρίσματος για τους μόνιμους κατοίκους που θα ελευθερώνει τον χώρο μπροστά στις επιχειρήσεις τους για τη διευκόλυνση όλων.
Επανεξετάζεται το θέμα της νησίδας
Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης Χ. Μούρκας μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη συναντηθεί με τους επαγγελματίες της περιοχής και γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του προβλήματος που προέκυψε. Όπως τόνισε ο κ. Μούρκας: «επανεξετάζουμε το θέμα της νησίδας προσπαθώντας να τεθεί νέος σχεδιασμός. Στο θέμα της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων όμως δεν θα υπάρξει αλλαγή, ο σχεδιασμός θα παραμείνει. Το αυτοκίνητο πρέπει να απομακρυνθεί απ’ την πόλη και θυμίζουμε ότι το διπλοπαρκάρισμα αποτελεί παράβαση εκτός του γεγονότος ότι ελλοχεύει κινδύνους».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νομικό κενό για τη βιοαιθανόλη

Πως χαρακτηρίζετ…