Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Έντονη η παραβατικότητα στα ναρκωτικά όμως…Ζωνιανά δεν είμαστε!

Έντονη η παραβατικότητα στα ναρκωτικά όμως…Ζωνιανά δεν είμαστε!

0

Έντονο προβληματισμό προξένησε στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας ο νομός μας συγκαταλέγεται μαζί με την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα στους νομούς με την υψηλότερη παραγωγή χασίς. Η Αστυνομική Διεύθυνση απ’ την πλευρά της διευκρίνισε στο «Ε» (φύλλο Τρίτης 20/11) ότι υπάρχουν όντως πολλά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά όμως δεν υπάρχουν φυτείες χασίς στον νομό παρά μόνο αυτοφυείς καλλιέργειες χαμηλής ποιότητας που δεν εμπορεύονται και κάθε χρόνο εκριζώνεται με εντολή του εισαγγελέα μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων από αστυνομικούς της Α.Δ. Ξάνθης.
Προς επίρρωσιν τούτων μας απέστειλε μετά από σχετικό αίτημά μας τα καταγραφέντα στοιχεία μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 που αφορούν στις ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί καθώς και στις υποθέσεις που αφορούν στη χρήση την εμπορία, την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά, έχουν κατασχεθεί:
Ηρωίνη – Μορφίνη (γραμμάρια) 243,9 299,9
Ηρωίνη – Μορφίνη (ml) 7,8 0,4
Κοκαΐνη (γραμμάρια) 76,3 6,9
Χασισέλαιο (γραμμάρια) 0,0 0,0
Τσιγαριλίκια (τεμάχια) 59 0
Βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη (τεμάχια) 18 6
Χάπια (τεμάχια) 296 160,0
Κάνναβη (γραμμάρια) 9.925,8 3.378,9
Δενδρύλλια (τεμάχια) 0 11
Έχουν οδηγηθεί στο εισαγγελέα 46 υποθέσεις με χρήση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και έχουν συλληφθεί 72 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας ναρκωτικών ουσιών (Ν. 3459/2006).
Διευκρινίζεται ότι όσον αφορά τα δενδρύλλια αυτά δεν είναι αυτοφυή αλλά καλλιεργήσιμα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Συγκρινόμενα με την περσινή χρονιά, όπως μας πληροφορεί ο υποδιοικητής κ. Ορφανίδης δείχνουν μια ύφεση όμως αυτή μπορεί να είναι συμπτωματική ή συγκυριακή. Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι ο νομός μας παρουσιάζει μια έντονη παραβατικότητα αναφορικά με τα ναρκωτικά και ίσως γι’ αυτό το λόγο να ενοχοποιείται. Επίσης όμως βέβαιο είναι ότι …Ζωνιανά δεν είναι!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…