Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Εντάχθηκε στο σχέδιο κτηματογράφησης ο Δήμος Ξάνθης

Εντάχθηκε στο σχέδιο κτηματογράφησης ο Δήμος Ξάνθης

0

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο φύλλο, η Ξάνθη είναι ανάμεσα στους 107 Δήμους που κηρύχθηκαν προς κτηματογράφηση σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η έναρξη των διαδικασιών για την έναρξη της κατάρτισης του κτηματολογίου του Δήμου.

Συνολικά 107 Δήμοι, Δημοτικά Διαμερίσματα και Κοινότητες της χώρας κηρύσσονται προς κτηματογράφηση σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

Σε δήλωσή του ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα κτηματογράφησης μέχρι σήμερα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, η απόφαση περιλαμβάνει Δήμους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις πρωτεύουσες των νομών.

Με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης, που θα ολοκληρωθεί το 2010, το Εθνικό Κτηματολόγιο θα καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας. Αναλυτικά θα  καταγραφούν 6,7 εκατ. δικαιώματα σε ακίνητα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 3,1 εκατ. στρέμματα.

Η νέα γενιά κτηματογράφησης θα υλοποιηθεί με βάση το νόμο 3481/2006 που ψηφίστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι του 2006, έναν νόμο που θέτει σε νέες βάσεις το Εθνικό Κτηματολόγιο, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του έργου με ταχύτερες, απλούστερες και ασφαλέστερες διαδικασίες.

Αναφέρεται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2004 λειτουργούσαν 22 Κτηματολογικά Γραφεία, σήμερα λειτουργούν 87 και ενώ είχαν κτηματογραφηθεί 962 χιλιάδες στρέμματα, πλέον έχουν κτηματογραφηθεί περίπου 7 εκατ. στρέμματα.

Το 2008 θα ξεκινήσει η διαδικασία στην Ξάνθη

Ανάμεσα στους δήμους που εντάσσονται είναι και το Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ξάνθης καθώς και οι Δήμοι Δράμας και Αλεξανδρούπολης από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Χ. Μούρκας: «μόλις ενημερωθούμε επισήμως, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τέλεση του διαγωνισμού που θα αναδείξει την εταιρία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου της κτηματογράφησης στην Ξάνθη. Ο χρόνος που θα χρειαστεί θα καλύψει το 2007 και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία αρχές του 2008.  Μόλις στηθεί το γραφείο θα γίνει και η ενημέρωση στους πολίτες που θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Υπάρχει αρκετός χρόνος στη διάθεση των πολιτών και η ενημέρωση θα γίνει με τρόπο ώστε να γνωστοποιηθεί σε όλους».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…