Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ένας Ξανθιώτης στην Γραμματεία Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ Β. Ελλάδος

Ένας Ξανθιώτης στην Γραμματεία Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ Β. Ελλάδος

0

Ο Ξανθιώτης Μιχάλης Πουσπουρίκας, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, είναι ο νέος Γραμματέας της Οργάνωσης Βορείου Ελλάδος και μέλος του εκτελεστικού γραφείου, θέση που αποτελεί αναβάθμιση αλλά και αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στην οργάνωση. Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης στηλιτεύει και προτείνει για το καρναβάλι.

Ο ρόλος των νεολαιών των κομμάτων συνεχίζει να είναι σημαντικός παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους νέους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Μ. Πουσπουρίκας, τοποθετήθηκε στη θέση του Γραμματέα Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στη Βόρεια Ελλάδα κι έγινε μέλος του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Ζητήσαμε απ’ τον κ. Πουσπουρίκα να μας αναφέρει τις ακριβείς δραστηριότητες που αναλαμβάνει καθώς και την άποψή του για τη συμμετοχή των νέων στην εποχή μας, στις νεολαίες των κομμάτων.

Αναβάθμιση, τιμή και επιβράβευση

Ο Κ. Πουσπουρίκας ανέφερε: «αποτελεί τιμή και αναβάθμιση η ανάληψη των νέων καθηκόντων αφού είναι η πρώτη φορά που Θρακιώτης Πρόεδρος καταλαμβάνει αυτή τη θέση εκτός απ’ τον Ε. Στυλιανίδη, το σημερινό Υφυπουργό Εξωτερικών. Είναι μια επιβράβευση της πορείας και της δουλειάς μου στο χώρο, που χρονολογείται από το 1989».

Στην παρατήρησή μας ότι ίσως είναι ένα βήμα για περαιτέρω ανέλιξη, ο κ. Πουσπουρίκας διπλωματικά απάντησε: «φιλοδοξίες έχουν όλοι οι άνθρωποι, αλίμονο αν δεν είχαμε».

Η πορεία της ΟΝΝΕΔ και η συμμετοχή των νέων

Στην ερώτησή μας, κατά πόσο συμμετέχουν οι νέοι στις κομματικές νεολαίες στην εποχή μας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανέφερε: «υπάρχει ένα απολιτίκ κλίμα και αδιαφορία από τους νέους για το οποίο δε φταίνε μόνο οι νεολαίες και τα κόμματα. Δε μπόρεσαν να εμπνεύσουν οι κομματικοί μηχανισμοί και υπάρχει ο φόβος ότι με τη συμμετοχή σε τέτοιες οργανώσεις χρωματίζεσαι. Δεν είναι έτσι όμως. Ο νέος που συμμετέχει στις οργανώσεις των νεολαιών, εκφράζει την άποψή του και σμιλεύει την προσωπικότητά του με τη συμμετοχή στα κοινά μέσα από ένα σύνολο με κοινή ιδεολογία. Τα κατά τόπους τμήματα που δραστηριοποιούνται γίνονται πόλος έλξης νέων που θέλουν να  συμμετέχουν. Το δικό μας τμήμα είναι ένα κομμάτι της ξανθιώτικης κοινωνίας με παρεμβατικότητα στα κοινά που έχει να δώσει πολλά. Η δήλωση που βγάλαμε για το φετινό καρναβάλι, αποδεικνύει ότι είμαστε μια ενεργή νεολαία κι όχι ένα κομματικό ακροατήριο. Επεμβαίνουμε στην τοπική κοινωνία και βγάζουμε μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των λαογραφικών εορτών αναφέροντας τα πολλά λάθη αλλά και προτείνοντας σύνεση για τη διαχείριση και κοινό πνεύμα για το καρναβάλι».

Η ΟΝΝΕΔ για το φετινό καρναβάλι

Η οργάνωση που εκπροσωπεί ένα κομμάτι της νεολαίας, στηλιτεύει τα κακώς κείμενα του φετινού καρναβαλιού και προτείνει αλλαγές. Αναλυτικά η ΟΝΝΕΔ αναφέρει:

«Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης πάντα ευαισθητοποιημένη στα τοπικά δρώμενα  έχει να κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις για τις τελευταίες μέρες της κορύφωσης των λαογραφικών εορτών:

– Οι σύλλογοι που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία αυτών των εορτών στο παρελθόν, πρέπει να καταλάβουν  ότι σε περίοδο οικονομικής δυσκολίας για την ελληνική οικογένεια η καρναβαλική στολή δε μπορεί να κοστίζει όσο ένα επώνυμο ένδυμα. Επίσης καλό θα ήταν να συμμετέχουν πιο ενεργά με ποικίλες δραστηριότητες

– Τα καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης (όχι στο σύνολο τους) πρέπει να αντιληφθούν ότι το τριήμερο πριν την παρέλαση δεν μπορεί να είναι ευκαιρία υπερπλουτισμού αλλά σωστής και ποιοτικής υπηρεσίας και μάλιστα διαφήμιση και προβολή για την επόμενη χρονιά.

– Η πορεία της καρναβαλικής παρέλασης από την Παναγή Τσαλδάρη κρίνεται τελικά αποτυχημένη και πρέπει να επιστρέψουμε στη γνωστή διαδρομή της Βασ. Κων/νου.

– Πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν άμεσα ως προς τις αυτοσχέδιες καντίνες και τα «μπαρ» που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

– Οι Λαογραφικές Εορτές πρέπει να ξαναεμπνεύσουν τους Ξανθιώτες ώστε να συμμετέχουν πολυπληθώς και ενεργότερα, να αλλάξουν φιλοσοφία και να αποκτήσουν μια ποιοτικότερη στόχευση.

Πιστεύουμε ότι η πόλη μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει πολιτισμό και να είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αντιληφθούμε όμως όλοι μας ότι οι τοπικές Εορτές μας αφορούν άμεσα, αποτελούν παράγοντα προβολής και οικονομικής ανάπτυξης και πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ανταγωνιστική κοινωνία όπου τα διάφορα «Καρναβάλια» ξεπετάγονται συνεχώς σε όλη την επικράτεια και διεκδικούν από εμάς μέρος της φήμης αλλά και των επισκεπτών μας.

Το νέο Ξανθιώτικο Καρναβάλι πρέπει να είναι γεγονός!»

Ο κ. Πουσπουρίκας συνεχίζοντας ανέφερε: «ο ανταγωνισμός από άλλες πόλεις είναι μεγάλος στη διοργάνωση του καρναβαλιού. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια που παρουσιάστηκε, πρέπει να εκλείψει κι αυτή η παγωμένη αίσθηση που είχαμε όλοι μας πρέπει να γίνει αντικείμενο προς προβληματισμό».

Οι νεολαίες ως δεξαμενές στελεχών των κομμάτων

Κλείνοντας ο κ. Πουσπουρίκας τόνισε: «η νεολαία του κάθε κόμματος έχει να προσφέρει πολλά αφού σ’ αυτήν εντάσσονται άτομα που ενστερνίζονται την ιδεολογία του κόμματος που ανήκουν αλλά και εκπαιδεύονται στην προσφορά και εμπλοκή στα κοινά στις τοπικές κοινωνίες. Θα πρέπει να είναι δεξαμενές στελεχών για τα κόμματα για τη στελέχωση των οργάνων τους».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

Παρά τα προβλήματα και τον έντονο ανταγωνισμό που αποτελείτη γενεσιουργό τους αιτία, ο Ξαν…