Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Εξόφληση επιδοτήσεων στο Νομό Ξάνθης

Εξόφληση επιδοτήσεων στο Νομό Ξάνθης

0

Σε σχέση με την καταβολή επιδότησης σε 20 νομούς της χώρας ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει:

«Εστάλησαν, όπως έχει εξαγγελθεί, στις 28 Φεβρουαρίου 1007 στην Α.Τ.Ε. μηχανογραφικές καταστάσεις πληρωμής (της πρώτης φάσης) της εξόφλησης των κοινοτικών επιδοτήσεων, σε συνέχεια των προκαταβολών του 75%, που έχουν δοθεί από τον Νοέμβριο έως τώρα, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δικαιούχων αγροτών ενιαίας ενίσχυσης σε 20 νομούς.

Οι νομοί αυτοί είναι: Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Καβάλας. Δράμας, Πέλλας, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Ιωαννίνων Τρικάλων, Μαγνησίας,  Λάρισας,  Καρδίτσας, Βοιωτίας,  Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Μετά το πέρας του κοινοτικού ελέγχου που διενεργείται αυτές τις ημέρες από κοινοτικούς υπαλλήλους στο σύνολο του συστήματος πληρωμών και της βάσης δεδομένων των δικαιούχων της νέας Κ.Α.Π. (όλης της χώρας), που όπως είναι φυσικό αναστέλλει κάθε διαδικασία μηχανογραφικής επεξεργασίας, θα συνεχιστεί κανονικά η αποστολή στην Α.Τ.Ε. νέων μηχανογραφικών καταστάσεων προς πληρωμή για αγρότες των πιο πάνω νομών για τους οποίους δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη όλης οι εκκρεμότητες.

Επιτυγχάνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η σταδιακή εξόφληση όλων των κατηγοριών σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, καθώς και με την πρακτική που ετηρείτο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν, παρά τον μεγάλο όγκο αιτήσεων και κατηγοριών επιδοτήσεων, καθώς και με ασφάλεια και διαφάνεια.

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορίες που χρήζουν περαιτέρω μηχανογραφικής επεξεργασίας, λόγω ασυμβατότητας (όπως περιγράφονται και στο από 27-2-07 Δελτίο Τύπου του Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκιαδά) είναι κυρίως οι ακόλουθες:

1.Οι νέοι αγρότες και οι επενδυτές οι οποίοι έχουν ζητήσει ή εμπλέκονται με την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος και των οποίων η πληρωμή – τελική εξόφληση θα γίνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

2.Οι παραγωγοί των οποίων οι αιτήσεις έχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία παραμένουν Και μετά τις τελευταίες διορθώσεις και αφορούν κυρίως σε διπλά χαρτογραφικά των αγροτεμαχίων και υπέρβαση ενότητας αγροτεμαχίων ή οι φάκελοι των δικαιολογητικών τους είναι ελλιπείς.

3.Οι παραγωγοί στους οποίους από τους διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους προέκυψαν προβλήματα ελλείψεων, ακρίβειας και αλήθειας των δηλούμενων στοιχείων.

4.Οι παραγωγοί στους οποίους κατά τη διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων προέκυψαν σημαντικά ευρήματα παρατυπιών.

5. Όποιοι παραγωγοί εμπλέκονται με μεταβιβάσεις εκμετάλλευσης ή μεταβίβασης δικαιωμάτων ζώων και υπάρχει διαφωνία ή δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Οι παραγωγοί αυτοί θα εξοφληθούν μετά την αναγκαία έρευνα επαλήθευσης μετά τις 10-03-07».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…