Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Έκκληση προς τους Ξανθιώτες να καταθέσουν εκθέματα

Έκκληση προς τους Ξανθιώτες να καταθέσουν εκθέματα

0

Από την Νομαρχία Ξάνθης απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να καταθέσουν εκθέματα για το Μουσείο Καπνού. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η Νομαρχία Ξάνθης έχει ολοκληρώσει την αναστήλωση Καπναποθήκης, κυριότητας της, που θα στεγάσει το Μουσείο Καπνού, ένα κτίριο εξαίρετης αρχιτεκτονικής στην οδό Αβδήρων, που θα αποτελέσει χώρο ιστορικής αναδρομής γύρω από τον καπνό για όλη την χώρα. Ο Νομός Ξάνθης διατηρεί μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή και την επεξεργασία του καπνού που αποτελεί για μας ιστορία, πολιτισμό, παράδοση. Ήδη η μουσειολογική μελέτη έχει ανατεθεί σε ειδικούς και άρχισε η συλλογή μουσειακού υλικού σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο. Παρακαλούμε όλους τους Ξανθιώτες να γίνουν κοινωνοί αυτής μας της προσπάθειας και να συμβάλλουν στην επιτυχία της, διαθέτοντας οτιδήποτε μπορεί να. αποτελέσει έκθεμα, όπως παλιά εργαλεία, συμφωνητικά αγοραπωλησίας, πακέτα τσιγάρων, ταμπακέρες, αναπτήρες, διαφημιστικές αφίσες και ταμπέλες, φωτογραφίες, βιβλία και εφημερίδες που αναφέρονται στον καπνό και ίο καπνεργατικό κίνημα κ.τ.λ.»

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στην κ. Στάντσιου Ευτέρπη, συντονιστή της επιτροπής συγκέντρωσης εκθεμάτων Μουσείου Καπνού, στο Διοικητήριο, γραφείο 105, στα τηλέφωνα 25410 21133, 2541ι7 68528 και fax: 25410 22709

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…