Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Εκφοβισμός ή εκδίκηση τα πιθανά αίτια

Εκφοβισμός ή εκδίκηση τα πιθανά αίτια

0

Του την είχαν στημένη…στην πυλωτή της κατοικίας του,  του προϊστάμενου της Πολεοδομίας  της Νομαρχίας Ξάνθης κ. Σοφοκλή Τσιφτελίδη, 2 άγνωστοι μέχρι στιγμής, οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν! Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο οι δράστες κρατώντας αντικείμενο (πιθανό ρόπαλο) του προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.  Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 16η Ιανουαρίου στις 11.50 το βράδυ. Όπως πληροφορηθήκαμε τα άτομα δεν αναγνωρίστηκαν από τον κ. Τσιφτελίδη, ενώ προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Ο κ. Τσιφτελίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ακόμη,  όμως όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Καρυοφίλλης Αντωνακάκης, η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί καμιά ανησυχία, καθώς τα τραύματα τελικά δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Εκφοβισμός ή εκδίκηση τα πιθανά αίτια

Είναι γεγονός ότι σε υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία πολλές φορές έχουν προκληθεί παρόμοια συμβάντα, λόγω της αρμοδιότητας και της φύσεως της υπηρεσίας. Τα αίτια της πράξης δεν έγιναν γνωστά, αλλά σύμφωνα με τη δήλωση του νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη είχαν στόχο την τρομοκράτηση του κ. Τσιφτελίδη προκειμένου να μην εκτελέσει τα νόμιμα καθήκοντά του ή την εκδίκηση για εκτελεσθέντα νόμιμα καθήκοντα. Σε κάθε περίπτωση όμως τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες και καταδεικνύουν τα μέσα που μετέρχονται κάποιοι προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ο Νομάρχης κ. Παυλίδης, καταδίκασε την ενέργεια δηλώνοντας: «Την  άνανδρη  επίθεση κατά του Προϊσταμένου της Πολεοδομίας, που εκτιμούμε ότι είχε ως στόχο την τρομοκράτησή του  για τη μη εκτέλεση καθηκόντων ή την εκδίκηση για εκτελεσθέντα νόμιμα καθήκοντα, αυτονόητο είναι ότι την καταδικάζουμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στον υπάλληλό μας.  Ζητήσαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Κανένα μήνυμα τρομοκράτησης, σε σχέση με τα καθήκοντα των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν θα περάσει, αυτές δε οι πρακτικές υποδηλώνουν τις παράνομες διαδρομές που ακολουθούν οι δράστες».

Παράλληλα και τα μέλη του συλλόγου υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, με ανακοίνωση τους καταδικάζουν: « την άνανδρη και απαράδεκτη επίθεση κατά του συναδέλφου μας κ. Τσιφτελίδη Σοφοκλή. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τον πολιτισμό μας και δημιουργού κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους μας. Ζητούμε από τις Αστυνομικές αρχές τη σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τιμωρία τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν …