Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Δυο φίλοι μάλωναν για ένα κυνηγόσκυλο!

Δυο φίλοι μάλωναν για ένα κυνηγόσκυλο!

0

Δυο φίλοι, δυο συγγενείς, δυο γείτονες που πέρασαν το περισσότερο μέρος της ζωής τους μαζί, δυο άνθρωποι που τους ένωσε ο ίδιος πόνος…ο πόνος του χαμού των παιδιών τους, «διά ασήμαντη αφορμή» να βρεθούν στη θέση ο ένας του Κάϊν και ο άλλος του Άβελ! Το γεγονός αυτό δεν είναι καινοφανές και ιδιαίτερα εντοπίζεται σύμφωνα με εγκληματολογικές έρευνες σε μικρές αποκλεισμένες και υποβαθμισμένες κοινωνίες και συναντάται σε άτομα που η παιδεία δεν άγγιξε και δεν εξευγένισε πρωτόγονα ένστικτα, δεν «ημέρωσε το θεριό που έχουμε μέσα μας». Επίσης καταδεικνύει είναι ότι μια ασήμαντη αφορμή αρκεί για να ξεπεραστούν τα όρια που χωρίζουν το καλό απ’ το κακό, τον άνθρωπο από το «θεριό», το δίκιο απ’ το άδικο, τη ζωή απ’ τον θάνατο!
Υπόθεση ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη κατοχή όπλου και παράνομη οπλοφορία εκδικάστηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης προεδρεύοντος του κ. Κακαμανούδη Μιχαήλ. Μια υπόθεση που διαδραματίστηκε στο χωριό Έβρενος Σαπών Ν. Ροδόπης (250 κατοίκων), στις 14 Σεπτεμβρίου 2006.
Χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης τόσο του θύματος όσο και του δράστη τις οποίες κατέγραψε το «Ε»: Δράστης και θύμα ήταν μακρινοί συγγενείς, φίλοι και γείτονες και μάλιστα όταν ο δράστης είχε ένα καρδιακό επεισόδιο το θύμα ήταν αυτό που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι σχέσεις τους ήταν αρμονικές, καλλιεργούσαν μαζί καπνά και πήγαιναν μαζί στο κυνήγι.
Ως χαρακτήρες είχαν διαφορές. Μέσα από τις μαρτυρίες ο δράστης ήταν οξύθυμος και αψύς ιδιαίτερα μετά το θάνατο του παιδιού του. Ήταν λάτρεις των όπλων. Είχε κυνηγητικά όπλα αλλά και περίστροφα για τα οποία όπως επισημάνθηκε είχε άδεια οπλοφορίας. Ήταν ένα είδος «νταή» του χωριού αφού κυκλοφορούσε με όπλα στο καφενείο, όμως δεν είχε αξιόλογες διαφορές με κανένα από τους συγχωριανούς του, μέχρι τότε που χάθηκε το κυνηγόσκυλό του. Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή να χαθεί τελικά μια ανθρώπινη ζωή. Το θύμα ήταν ήρεμος άνθρωπος και ποτέ δεν είχε διαφορές με κανένα συγχωριανό του.
Λίγες μέρες πριν την 14η Σεπτεμβρίου είχε χαθεί το κυνηγόσκυλο του δράστη. Ο ίδιος σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες ενοχλήθηκε τόσο πολύ από το χαμό του που πήγαινε στο καφενείο και εκτόξευε απειλές του τύπου «Αν τον πιάσω αυτόν που το πήρε θα τον κανονίσω!». Τελικά και ενώ συνέχισε να το ψάχνει, το κυνηγόσκυλο δεν βρέθηκε και όπως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα οι υποψήφιες στράφηκαν στο θύμα ή στην οικογένεια του θύματος. Τη ημέρα εκείνη όπως κατέθεσε ο γιος του θύματος πήγε η γυναίκα του δράστη στο σπίτι και είπε ότι το καπνό καίγεται (απότιστο) και ότι πρέπει να το ποτίσει. Αμέσως μετά το θύμα πήγε στο χωράφι του που ήταν δίπλα στου δράστη. Ο δράστης εν τω μεταξύ σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του αφού γύρισε από το καπνοχώραφο με τη γυναίκα του το πρωί στις 10, έφυγε αμέσως μετά από το σπίτι οπλισμένος λέγοντας ότι θα πάει στο κυνήγι. Σύμφωνα με την ίδια μάρτυρα πήγαινε συχνά στο κυνήγι (ήταν περίοδος κυνηγιού), όμως πάντα γυρνούσε το βράδυ. Εκείνο το βράδυ της είπε ότι δεν θα γυρίσει. Θύμα και δράστης συναντήθηκαν στο χωράφι. Εκεί υπήρξε μια φιλονικία μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης υποψιαζόταν ότι το θύμα του έκλεψε το σκυλί. Ανταλλάχθηκαν βρισιές και σύμφωνα με το γιο του δράστη εκείνος τον χτύπησε με το κυνηγητικό όπλο στο κεφάλι. Ο ίδιος ο δράστης στο απολογητικό του υπόμνημα και οι μάρτυρες υπεράσπισής του καταθέτουν ότι τον ειρωνεύτηκε το θύμα και έτσι τον χτύπησε με το κινητό στο κεφάλι. Μετά απ’ αυτό εξαφανίστηκε. Το θύμα – σύμφωνα με μαρτυρία της γυναίκας του δράστη – μετά το επεισόδιο πήγε σπίτι της μίλησε μαζί της και κατέθεσε ότι είχε «κοκκινίλες» στο μέτωπο, όχι αίματα. Όμως μετά τρεις ώρες το θύμα εξέπνευσε στα σκαλιά του νοσοκομείου που τον μετέφεραν στην αγκαλιά της γυναίκας του! Η σύζυγος του δράστη κατέθεσε ότι δεν ειδοποίησε τον δράστη στο κινητό ούτε όταν την επισκέφτηκε το θύμα ούτε όταν έμαθε ότι πέθανε γιατί δεν ήθελε να τον ανησυχήσει και να τον στεναχωρήσει!
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού αναμένεται σήμερα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…