Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Δικαίωση σε Δ.Π.Θ. και Καραμπίνη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Δικαίωση σε Δ.Π.Θ. και Καραμπίνη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

0

Δικαιωμένο βγαίνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και ο Αντιπρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, από την «αντιμαχία»  με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η οποία ξεκίνησε από την απόφαση της συγκλήτου του Ε.Μ. Π. (1 – 12 – 2006), και ουσιαστικά καταστρατηγεί το αυτοδιοίκητο και  παίρνει θέση στο πλευρό του φοιτητή κ. Ελευθερίου Μπέτση και του συλλόγου φοιτητών που…έχτισαν το γραφείο του κ. Καραμπίνη και τον προπηλάκισαν. Η δικαίωση έρχεται με το ψήφισμα της συνόδου των Πρυτάνεων που συνήλθε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου και η οποία είναι σε πλήρη αντιστοίχηση με την απόφαση της Συγκλήτου (2/618/25 Ιανουαρίου 2007) του Δ.Π.Θ. η οποία καταγγέλλει τη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. για ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα του Δ.Π.Θ. και υπερασπίζει το δικαίωμα του κ. Καραμπίνη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για όλα αυτά που του καταλογίζει ο εν λόγω φοιτητής που παρά την πρόσκληση του κ. Καραμπίνη να αναιρέσει δημόσια δεσμευόμενος ότι θα αποσύρει την μήνυση, αυτό  δεν έχει γίνει αλλά αντίθετα μεθοδεύεται με αλλεπάλληλα ψηφίσματα που φέρουν τη σφραγίδα του συλλόγου των φοιτητών τη Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης που μοιράζονται κάθε Σάββατο στην κεντρική πλατεία συντηρώντας ένα κλίμα  «πολέμου», αφού επιτίθενται με σκληρό τρόπο κατά του κ. Καραμπίνη αποκαλώντας τον «ψεύτη και υποκριτή». Παραθέτουμε με τη σειρά την απόφαση της Συγκλήτου του Ε.Μ.Π.,  την απόφαση της συγκλήτου του Δ.Π.Θ. και το Ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων που αποκαθιστά την «τάξη» και δικαιώνει το Δ.Π.Θ. καθώς και απόσπασμα των ψηφισμάτων του συλλόγου των φοιτητών που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. 1.12.2006

Η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., με αφορμή τη δικαστική δίωξη  του φοιτητή Ελευθέριου Μπέτση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , ανακοινώνει τα εξής;

1)Υπερασπίζεται το δικαίωμα των Φοιτητών για δωρεάν σίτιση και στέγαση και τη διαχείριση αυτών από το εκάστοτε εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χωρίς διαμεσολάβηση ιδιωτών και την ανάθεσή τους σ’ αυτούς.

2)Αντιτίθεται στη δίωξη  συλλόγων της ακαδημαϊκής κοινότητας  και στις

δικαστικές προσφυγές για θέματα που αφορούν τη ζωή της ακαδημαϊκής κοινότητας.

3)Ζητά την άμεση άρση των δικαστικών προσφυγών και της μήνυσης κατά του

φοιτητή Ελευθέριου Μπέτση  και κατά του φοιτητικού συλλόγου της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Δ.Π.Θ. 2/618/25 Ιανουαρίου 2007 (Θέμα 1 εκτός ημερήσιας διάταξης)

Η  Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην αριθμ. 618/25 Ιανουαρίου 2007 συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1)Καταγγέλλει τη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, γιατί κατά τη συνεδρίαση της 1-12-2006 -παραβιάζοντας το αναφαίρετο συνταγματικά δικαίωμα του κάθε Πανεπιστημίου για πλήρες και χωρίς δεσμεύσεις αυτοδιοίκητο αυτού, παρενέβη στα εσωτερικά ζητήματα του Πανεπιστημίου μας, για τα οποία υπήρχε νόμιμη, απόφαση του η οποία μάλιστα επικυρώθηκε με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

2)Δηλώνει ότι δεν θα υποπέσει στο ίδιο ολίσθημα παρεμβαίνοντας ανεπίτρεπτα στα εσωτερικά άλλων Πανεπιστημίων και κυρίως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και

3) Θεωρεί το συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη για παροχή δικαστικής προστασίας ως θεμελιώδες και αναφαίρετο, όταν προσβάλλεται η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συνήλθε στην Αθήνα την 3-2.2007, αναφερόμενη στην απόφαση της Συγκλήτου ΕΜΠ της 1-12-2005 για θέματα που αφορούν στη διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης επισημαίνει:

1.Οποιαδήποτε παρέμβαση Πανεπιστημίου σε θέματα λειτουργίας άλλου  Πανεπιστημίου θίγει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε Πανεπιστημίου για πλήρη και ουσιαστική αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη όχι μόνο από την κεντρική διοίκηση αλλά και από τα άλλα πανεπιστήμια.

2. Το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για πλήρη και αποτελεσματική παροχή δικαστικής προστασίας, όταν προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…