Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Άδεια τα ταμεία του ΟΑΕΔ, άφαντη η επιδότηση των επιχειρήσεων

Άδεια τα ταμεία του ΟΑΕΔ, άφαντη η επιδότηση των επιχειρήσεων

0

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Π. Σγουρίδης για την επιδότηση του 12% που δρα επικουρικά στις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών αλλά λειτουργεί και σαν κίνητρο για τους νέους επιχειρηματίες και «κόλλησε» στο Α΄ εξάμηνο του 2006 αφού δεν υπάρχουν πιστώσεις στα ταμεία του ΟΑΕΔ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γιακουμάτου το Φεβρουάριο 2006 στη Βουλή ότι δε θα κοπεί η επιδότηση του 12% που δίνεται και στις επιχειρήσεις του νομού Ξάνθης, χρήματα έχουν να δοθούν από τα τέλη του 2005.

Όπως μας ενημερώνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Μαζαράκης: «από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά δεν υπάρχουν πιστώσεις οπότε αδυνατούμε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε την επιδότηση του 12% στις επιχειρήσεις. Οι επιδοτήσεις αυτές δίνονται από χρήματα του προϋπολογισμού του κράτους απ’ ευθείας και δεν υπάρχουν χρήματα» ενώ τονίζει: «μόλις πιστωθούν χρήματα θα αποδοθεί στις επιχειρήσεις ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών».

Η ερώτηση Π. Σγουρίδη

Στο θέμα επανέρχεται με νέα ερώτηση στον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας καθώς και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Π. Σγουρίδης, αναφέροντας τα εξής:

«Τον Νοέμβριο του 2005 είχαμε καταθέσει ερώτηση σχετικά με την επιδότηση της απασχόλησης στις παραμεθόριες περιοχές μέσω ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων και την Ξάνθη, σε ποσοστό 12%. Σε απάντηση της ερώτησής μας αυτής η οποία συζητήθηκε ως επίκαιρη στην ολομέλεια της Βουλής στις 14/2/2006,  ο Υφυπουργός απασχόλησης κ. Γιακουμάτος είχε απαντήσει ως εξής:

 «Αυτό που διαβεβαιώνουμε σήμερα τους πολίτες της Ξάνθης είναι ότι το 12% θα συνεχιστεί κανονικά. Αυτό σας ενδιαφέρει. Όλα τα άλλα είναι φτώχεια. Και η φτώχεια στα έργα, πενίας πολιτικάς καταδεικνύει».

Επειδή διανύουμε ήδη τον Ιανουάριο 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί η προαναφερόμενη επιχορήγηση  ούτε για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2006

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Που οφείλεται η μη  καταβολή της επιδότησης απασχόλησης στις παραμεθόριες περιοχές; Σε έλλειψη πιστώσεων ; Στην μη πρόβλεψη των αναγκαίων κονδυλίων στους προϋπολογισμούς;

2. Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύεις της  στο θέμα αυτό;»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή Ξάνθης, μας ανέφερε: «η επιδότηση του 12% είναι για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η μη απόδοσή της οφείλεται στην πολιτική της Κυβέρνησης που πάγωσε όλες τις αναπτυξιακές προσπάθειες. Μέχρι το 2003, υπήρχαν καθυστερήσεις αλλά πληρώναμε, τώρα μπήκαμε στο 2007 κι ακόμη δεν έχει καλυφθεί η επιδότηση του Α΄εξαμήνου του 2006. πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η επιδότηση αυτή δεν είναι παθητικό μέτρο αλλά ενεργητικό εργαλείο που λειτουργεί και ως κίνητρο για την παραμονή και δραστηριοποίηση νέων επιχειρηματιών στις παραμεθόριες περιοχές».

Στο επόμενο φύλλο μας θα επανέλθουμε με τις θέσεις των επιχειρηματιών του νομού Ξάνθης επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν …