Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 21 Νεοδημοκράτες περισσότεροι για το Σ. Μωραΐτη

21 Νεοδημοκράτες περισσότεροι για το Σ. Μωραΐτη

0

Το θρίλερ των τελευταίων ημερών συνεχίστηκε και δέκα λεπτά πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προτίμησης των εκλεκτόρων της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρεία του κόμματος που έδωσαν καθαρή νίκη στο Σ. Μωραϊτη.

Σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα έγιναν οι εκλογές για το ανώτατο όργανο του κυβερνώντος κόμματος στην Ξάνθη τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007. Οι εκλέκτορες που απ’ το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, αντίκριζαν τα πηγαδάκια που είχαν στηθεί κάτω απ’ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τα χαμόγελα συνόδευαν τις χειραψίες από υποψηφίους και μη.

Ωστόσο, το θρίλερ που απασχόλησε την κοινή γνώμη της πόλης τις προηγούμενες μέρες, έφερνε και τη συγκρατημένη αισιοδοξία και των δυο υποψηφίων Προέδρων που μέχρι τελευταία στιγμή απέφευγαν να κάνουν προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα

Στις 18.00΄ έκλεισαν οι κάλπες κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους που όσο κι αν προσπαθούσαν να την κρύβουν, η αγωνία ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους. Με προβλέψεις και τις συνήθεις συζητήσεις που γίνονται συνήθως έξω απ’ το «μαιευτήριο» της κάλπης αλλά και την ησυχία που επικρατούσε κάθε φορά που κάποιος έφερνε φρέσκα νέα, η ώρα πέρασε και στις 19.05΄ ήρθε η επίσημη εκ των έσω πληροφόρηση που έδωσε τέλος στο μέχρι προ τετάρτου θρίλερ που ήθελε τους δυο υποψηφίους προέδρους να ισοβαθμούν.

141 ψήφους ο Σ. Μωραΐτης, 119 ψήφους ο Θ. Καλαϊτζής. Τα συναισθήματα ανάμεικτα όπως κι οι Νεοδημοκράτες που είχαν κατακλύσει το πεζοδρόμιο της Μ. Βόγδου.

Συγχαρητήρια και συγκίνηση

Τα χειροκροτήματα έσπασαν την αμηχανία όλων, όταν ο Θ. Καλαϊτζής συνεχάρη τον νικητή Σ. Μωραϊτη υπό το βλέμμα ενότητας του παλιού Προέδρου, του «Πατριάρχη» όπως ακούστηκε να λένε μερικοί, Α. Γκαλέτση. Οι χειραψίες, τα φιλιά και τα συγχαρητήρια πρωταγωνίστησαν το επόμενο μισάωρο αφού όλοι έτρεξαν κοντά στον νέο Πρόεδρο που η έκδηλη συγκίνησή του εκφράστηκε με τα βουρκωμένα μάτια του.

«Από αύριο δουλειά, όλοι μαζί, ενωμένοι» ήταν η φράση που ακολουθούσε το «ευχαριστώ» του νεοεκλεγέντα ενώ η αγωνία για τους 24 υποψηφίους θα συνεχιζόταν για αρκετές ώρες ακόμη, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα 15 άτομα που θα απαρτίζουν το ανώτατο όργανο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ξάνθης. Αναλυτικά οι σταυροί των μελών, δηλώσεις και παραλειπόμενα, στο αυριανό μας φύλλο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στο Νομό Ξάνθης

Αποτέλεσμα της ιδέας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού, ήτ…