120 νέοι… στο κυνήγι της καριέρας

0

Μεγάλη μέρα η σημερινή για 120 φοιτητές του Δ.Π.Θ. καθώς κλείνει γι’ αυτούς το κεφάλαιο της φοιτητικής τους ζωής και ανοίγει το κεφάλαιο της επαγγελματικής τους καριέρας με τα εφόδια που αποκόμισαν από τις σπουδές τους στο Δ.Π.Θ. Στόχος γι’ αυτούς αλλά και δικαίωση για τους γονείς τους η κορυφαία στιγμή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου το πρωί στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
Κοσμοπλημμύρα στο Αμφιθέατρο…πλατιά χαμόγελα, ανοιχτές αγκαλιές, λουλούδια και δάκρυα χαράς και συγκίνησης από μάνες, πατεράδες που έδωσαν κι αυτοί το δικό τους αγώνα.
Ορκίστηκαν συνολικά 120 φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Μηχανικών περιβάλλοντος.
Παρόντες στην ορκωμοσία ο Αντιπρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο κοσμήτορας κ. Γιάννης Διαμαντής, οι πρόεδροι των τμημάτων, καθηγητές και γονείς.
Ο κ. Καραμπίνης απευθυνόμενος στους …συναδέλφους, πλέον – όπως τους αποκάλεσε – τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους υπενθύμισε ότι το πτυχίο του Δ.Π.Θ. αντανακλά ποιότητα σπουδών και ότι θα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Τους παρείχε χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα τους βήματα και αναθυμήθηκε τις δικές τους αναμνήσεις από τη φοιτητική του ζωή όταν το ΔΠΘ έκανε τα πρώτα του βήματα: «Σπουδάσατε σ’ ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας με ανοιχτούς ορίζοντες το οποίο εκτός από παροχή παιδείας και αποτελεσματικής εκπαίδευσης σας καλλιέργησε την κριτική σκέψη. Ένα πανεπιστήμιο το οποίο δεν παύει να οραματίζεται και να βελτιώνεται παρέχοντας σύγχρονη γνώση υψηλού επιπέδου με διαρκή εκσυγχρονισμό της διδακτικής μεθοδολογίας. Ένα πανεπιστήμιο του οποίου οι απόφοιτοι σε πολλές περιπτώσεις είναι οι προτιμώμενοι, όντας οι πλέον ενημερωμένοι για την επιστήμη τους.
Απευθυνόμενος δε προς τους γονείς σημείωσε: «Μας εμπιστευτήκατε το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών σας. Σας παραδίδουμε άξιους επιστήμονες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες»!
Στην τελετή ορκωμοσίας βραβεύτηκε φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό και δόθηκαν 32 διπλώματα από 3 μεταπτυχιακά προγράμματα σε φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Το «Ε» εύχεται «Καλή σταδιοδρομία»!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…