Ζητούνται άλλες 100 αιτήσεις

0

Στο μέσον της διαδρομής…βρίσκεται η υπόθεση των οικοπέδων του ΔΕΡΑΣ και νέα κινητοποίηση παρατηρείται από την άτυπη επιτροπή επαγγελματιών, που συστάθηκε από επαγγελματίες για το λόγο αυτό, προκειμένου να …ξεκολλήσει η ρόδα και να τελεσφορήσει επιτέλους προς όφελος των επαγγελματιών της πόλης με την δημιουργία ενός βιοτεχνικού πάρκου στα ευρωπαϊκά πρότυπα, μια χρονίζουσα υπόθεση.
Το χρονικό του θέματος: «Οικόπεδα ΔΕΡΑΣ»
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το οικόπεδο του «ΔΕΡΑΣ» διαμοιράστηκε από το Δήμο σε 9 επαγγελματίες της Ξάνθης. Τότε ανέλαβε δράση ο κ. Γιάννης Σιούτας και μετά από πίεση πολλών επαγγελματιών, ο δήμος ανακάλεσε. Ακολούθησε νέος σχεδιασμός και προέκυψαν 34 άρτια οικοδομήσιμα οικόπεδα τα οποία μπορούν να στεγάσουν 150 – 200 επαγγελματίες της Ξάνθης. Η Επιτροπή Παραχωρήσεων του Δήμου (τακτικά μέλη: Μούρκας – Μελισσόπουλος – Αγκόρτσας και τα αναπληρωματικά: Πούλιος – Τσέπελης – Σερραίος) έθεσε τους όρους που καθορίζουν τους δικαιούχους. Συνολικά 138 επαγγελματίες έκαναν αιτήσεις τον Οκτώβριο του 2006. Οι αιτήσεις εξετάστηκαν τον Ιούνιο του 2007. Προκρίθηκαν οι 102 και απορρίφθηκαν οι υπόλοιπες καθώς δεν πληρούσαν τους όρους. Αυτοί οι 102 επαγγελματίες μπορούν να μεταφέρουν τα εργαστήρια, τα καταστήματα τους, να κτίσουν στην περιοχή άμεσα.
Όμως η επιτροπή επαγγελματιών δεν είναι ικανοποιημένη, καθώς ο σχεδιασμός για σύγχρονη αγορά και βιοτεχνικό χώρο, μια επένδυση με ευρωπαϊκά πρότυπα προαπαιτεί άλλους 100 επαγγελματίες.
Ζητούνται 100 νέες αιτήσεις
Για το λόγο αυτό ο κ. Σιούτας που είναι επικεφαλής της Επιτροπής επαγγελματιών, ζήτησε από το δήμο παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από το Δήμο, προκειμένου επαγγελματίες που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ή είχαν αναστολές για άλλους λόγους να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, να είναι και αυτοί μέσα στο Βιοτεχνικό χώρο, που αν ολοκληρωθεί θα είναι επένδυση της τάξης των 15 εκ. ευρώ.
«Οι Ξανθιώτες επαγγελματίες δεν έχουν πεισθεί ότι οι δουλειές τους δεν γίνονται μόνο αν είναι παρατρεχάμενοι βουλευτών και ότι μπορεί να τελεσφορήσει μια προσπάθεια από τους ίδιους…», σημειώνει ο κ. Σιούτας, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση για σήμερα στις 9 στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, την Επιτροπή Παραχωρήσεων του Δήμου και τους επαγγελματίες της Ξάνθης, προκειμένου να καταθέσει η επιτροπή επαγγελματιών τις προτάσεις της για το έργο , ζητώντας παράλληλα από τον Δήμο Ξάνθης τη στήριξη του έργου και νέα προθεσμία για να γίνουν νέες αιτήσεις.
«Το επιμελητήριο τελεί σε λήθαργο…»
Ο κ. Σιούτας σημείωσε με έμφαση ότι το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό για την Ξάνθη και πρέπει οι επαγγελματίες να το στηρίξουν, καθώς θα είναι μια ενιαία αγορά που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο των ντόπιων όσο και των γειτόνων, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος της απομόνωσης τους.
Παράλληλα άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης που δεν στήριξε στοιχειωδώς την προσπάθεια και προς επίρρωσιν τούτου αναφέρθηκε στην άρνηση του προέδρου να παραχωρήσει έως και την αίθουσα του Επιμελητηρίου στα μέλη του, προκειμένου να γίνει η ενημερωτική συνάντηση με τους επαγγελματίες, η οποία τελικά έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Παράλληλα στηλίτευσε τη γενικότερη λειτουργία του Επιμελητηρίου: «τελεί σε λήθαργο» και του προέδρου κάνοντας λόγο για μια σκόπιμη αδράνεια από μέρους του επί όλων των θεμάτων που εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στο Νομό Ξάνθης

Αποτέλεσμα της ιδέας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού, ήτ…