ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

0

Ο περιφερειακός Τύπος βραβεύτηκε από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Σε μια μεγαλόπρεπη ειδική τελετή, παρόντος του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, κου Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο τύπου της Γενικής Γραμματείας και Ενημέρωσης, με την συμμετοχή πολλών εκπροσώπων από τον χώρο του περιφερειακού τύπου, του υπουργείου Τύπου, εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών, και γενικότερα του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως και τοπικών βουλευτών από τις Περιφέρειες των βραβευθέντων εφημερίδων, δόθηκαν βραβεία σε περιφερειακά έντυπα αλλά και σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά και που διακρίθηκαν για την αρθρογραφία τους. Τα βραβεία «Περιφερειακού Τύπου 2005» απονέμονται για πρώτη φορά και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ έκαστο. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν βραβεία σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν αφενός τα περιφερειακά έντυπα και αφετέρου το καλύτερο άρθρο ή ρεπορτάζ στις περιφερειακές εφημερίδες το έτος 2005. Συνολικά υπεβλήθησαν 64 υποψηφιότητες για την αξιολόγηση των οποίων συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή απαρτιζόμενη από καθηγητές τμημάτων ΜΜΕ των ΑΕΙ, εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ. Για το βραβείο Περιφερειακού Τύπου του έτους 2005 κατατέθηκαν 35 φάκελοι υποψηφιοτήτων και η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή βραβείου εξ ημισείας στα έντυπα «Αιολικά Νέα» της Λέσβου και την «Αλήθεια» της Χίου (εφημερίδα που είναι μέλος του ΣΗΠΕ). Τα βραβεία παρέλαβαν οι εκδότες των δύο εφημερίδων, κ.κ Κονδυλούδης και Τζούμας αντιστοίχως.

 Για την βράβευση των εν λόγω εφημερίδων συνεκτιμήθηκε το γεγονός  ότι και οι δύο εκδίδονται σε ακριτικές περιοχές, σε δύσκολες συνθήκες στον χώρο έκδοσης και κυκλοφορίας τους. Ακολούθως, η Επιτροπή απένειμε  τιμητικούς επαίνους στις εφημερίδες «Ελευθερία» Λάρισας, «Πατρίς» Πύργου και «Χανιώτικα Νέα»( και οι τρεις εφημερίδες – μέλη του ΣΗΠΕ). Τα βραβεία παρέλαβαν οι εκδότες των εντύπων, κα Δανάη Δημητρακοπούλου, κος Λεωνίδας Βαρουξής και κος Γιάννης Γαρεδάκης αντίστοιχα. Να σημειώσουμε ότι τα βραβεία απένειμαν, εκτός του παριστάμενου Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ (Πάνος Σόμπολος), της ΠΟΕΣΥ (Δημήτρης Τσαλαπάτης), και της ΕΣΠΗΤ (Πλαχούρης), όπως και από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ  Ελευθερόγλου και Σαμούρης.

Για το βραβείο καλύτερου άρθρου ή ρεπορτάζ, κατατέθηκαν 29 φάκελοι υποψηφιοτήτων.

Βραβεύτηκαν, η Ιωάννα Κωσταρέλλα της εφημερίδας «Χρόνος» για το άρθρα της με τίτλο «Λυκόσκυλα και κανίς» και «το παράδειγμα της Ουψάλα», και ο Φώτιος Μπερίκος από την εφημερίδα «Συνείδηση» της Αιτωλοακαρνανίας (ΣΗΠΕ), για το άρθρο του με τίτλο «Ελευθερώστε το πνεύμα». Τιμητικός έπαινος δόθηκε και στον Γεώργιο Κόνδη της εφημερίδας «Αργολίδα» για το άρθρο του με τίτλο «ο κόσμος της εργασίας: Όψεις, χρόνοι, χώροι». Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τύπου κα Παππαδά, αναφερόμενη στο λόγο της στις εφημερίδες της Περιφέρειας, υπογράμμισε «την πίστη, το μεράκι και την υπομονή  που χρειάζεται να καταβληθεί για την έκδοση της  Περιφερειακής Εφημερίδας, τονίζοντας πως το Υπουργείο κατανοεί τον αγώνα που καταβάλλει ο Περιφερειακός Τύπος στο σύνολό του για την ανάδειξη των τοπικών θεμάτων. Ο υπουργός Επικρατείας, στην ομιλία  του, επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Περιφερειακές εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτές  υπηρετούν με συνέπεια το δημοσιογραφικό τους καθήκον. Ο υπουργός συνεχάρη δημόσια στο πρόσωπο των βραβευθέντων όλους όσους εργάζονται στις εφημερίδες της Περιφέρειας για τα σημαντικά βήματα που έχουν καταβάλλει τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε την απήχηση και την συνολικά μεγάλη πανελλαδική κυκλοφορία που έχουν τα τοπικά περιφερειακά έντυπα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η όποια προσπάθεια για την ανάπτυξη της Περιφέρειας περνά αναγκαστικά μέσα από τον Περιφερειακό Τύπο». Ο κος  Ρουσόπουλος, τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον επαρχιακό Τύπο που σύντομα θα παρουσιαστεί προς ψήφιση στη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι στην απονομή των βραβείων παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, κος Γιάννης Διαφωνίδης.

 

Φίλιππος Ζάχαρης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…