Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Το μεγάλο στοίχημα του νομάρχη: Η ανάπτυξη του νομού

Το μεγάλο στοίχημα του νομάρχη: Η ανάπτυξη του νομού

0

Με την παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, η ορκωμοσία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη καθώς και των νέων νομαρχιακών συμβούλων που θα συγκροτούν το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1/1/2007 και έως την 31/12/2010. Παρόντες ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων που χοροστάτησε στην τελετή, ο βουλευτής κ. Φ. Τσαλίδης, ο υπερνομάρχης κ. Κ. Τάτσης, η αστυνομική και πυροσβεστική ηγεσία κ. Χριστοφορίδης κ. Καραπατάκης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, κ. Στυλιανίδης, Αβδήρων κα Τσακίρη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βιστονίδας κ. Ζλάτκος, Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου,  νέοι και παλιοί νομαρχιακοί σύμβουλοι και ο υφυπουργός κ. Κοντός δι’ αντιπροσώπου του…

Μετά το πέρας του θρησκευτικού μέρους της τελετής και του αγιασμού ακολούθησε η ορκωμοσία, όπου πρώτα ο Νομάρχης κ. Παυλίδης και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι νομαρχιακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ορκίστηκαν στα ιερά βιβλία των θρησκειών τους – ευαγγέλιο, Κοράνι, «πίστη στην πατρίδα, στο σύνταγμα και τους νόμους».

Ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε δύναμη  για την αποτελεσματική επιτέλεση των καθηκόντων αυτής της αποστολής που η εκκλησία ονομάζει «διακονία» ούτως ώστε οι προσδοκίες του λαού να πραγματοποιηθούν. Επίσης απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τον νομάρχη και το νομαρχιακό συμβούλιο για την

συνεργασία αλλά και το σεβασμό και τη συμπαράσταση στο έργο της εκκλησίας.

Το μεγάλο στοίχημα: Ο νομός μας πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη

Στη συνέχεια ο κ. νομάρχης έκανε λόγο για το «μεγάλο στοίχημα» που αποτελεί πρόταγμα για την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν είναι άλλο από την  προσέγγιση του στόχου της ανάπτυξης του νομού και της ανάδειξης ως πρωταγωνιστή της περιοχής. Επίσης σημείωσε ότι το στοίχημα θα κερθηθεί μέσα από μια πορεία συνεργασίας μέσα από μια εποικοδομητική και θετική συνύπαρξη όπως είναι και η παράδοση αυτού του συμβουλίου και η στόχευση είναι  να καταστεί να εδραιωθεί μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο πέρα και από πολιτικές σκοπιμότητες: «Έχουμε πετύχει την εδραίωση μιας κοινωνίας πρότυπο με σεβασμό στη διαφορετικότητα της καταγωγής, της θρησκείας, του πολιτισμού ανοίξαμε τους δρόμους προς το μέλλον».

Για τον θεσμό της νομαρχιακής  αυτοδιοίκησης επεσήμανε: «Έχουμε την εντολή από την κοινωνία να υπηρετήσουμε ένα σχετικά νέο θεσμό καθώς διανύει την 12ετή του θητεία που καταξιώθηκε όμως βήμα προς βήμα και αυτό οφείλεται σε όλους όσους τον διακόνησαν ώστε να εμπεδωθεί και να είναι απαραίτητος στη διοικητική δομή της χώρας. Ένα θεσμό που  μεταβλήθηκε από κρατική διοίκηση σε  αυτοδιοίκηση». Ο κ. Παυλίδης απηύθυνε ευχαριστίες στον πρώην νομάρχη κ. Σαλτούρο και στους πρώην νομαρχιακούς συμβούλους  της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης για την συμβολή τους στην ισχυροποίηση και καταξίωση του θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Επίσης δήλωσε ότι η εντολή  της κοινωνίας όπως εκφράστηκε στις εκλογές θα γίνει πράξη: «Θα αγωνιστούμε να κάνουμε τον νομό μας πρωταγωνιστή, θα συνεργασθούμε με όλους για το καλό της Ξάνθης», προσθέτοντας ότι  ο πήχης θα είναι ψηλά…

Ο κ. Τάτσης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πορεία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που από την εφηβεία περνά στην άνδρωση με την ψήφιση του κώδικά της το καλοκαίρι. Έκανε λόγο για την ανάγκη ακηδεμόνευτης από κόμματα νομαρχιακής αυτοδιοίκηση και παγίωσης της αυτοδιοικητικής αντίληψης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι  αποτελεί εχέγγυο ανάπτυξης η εξάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η συνοχή των τριών νομών σε επίπεδο υπερνομαρχίας και περιφέρειας.

Ο κ. Τσαλίδης έθεσε ως άλλο ένα στοίχημα – πρόκληση  το Δ.ΚΠΣ όπου το 82% των πόρων θα περιέλθει στην περιφέρεια και κατέθεσε τη σιγουριά του ότι θα …τύχει της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης από την νομαρχία Ξάνθης.

Ευχές απηύθυνε ο δήμαρχος Ξάνθης, ενώ ο κ. Καραλίδης επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερνομαρχία πολιτών» σημείωσε: «Σας υποσχόμαστε ότι θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, θα ασκήσουμε κριτική και έλεγχο αλλά θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια ανάπτυξης αυτού του τόπου που θα είναι το κύριο μέλημά μας.

Ο κ. Φωτιάδης του συνδυασμού «Νομαρχιακή αγωνιστική συνεργασία» με την οποία εξελέγη σημείωσε ότι έρχεται μια τετραετία πολύ δύσκολη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού  και της χώρας και ότι οι προσπάθειές του θα κατατείνουν στο να  σταθεί αρωγός το νομαρχιακό συμβούλιο στα προβλήματα που θα’ ρθουν.

Οι νέοι αντινομάρχες και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου

Αναφορικά με τους αντινομάρχες  επίσημα θα ανακοινωθούν στις 7 Ιανουαρίου ανεπίσημα όμως μας γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των 4 αντινομαρχών και του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου.

Έτσι οι κύριοι: Λύρατζης Πασχάλης, Αδαμίδης Μάκης, Ταρενίδης Παναγιώτης και η κα Δώρα Συμπιλίδου χρίζονται από τον κ. νομάρχη νέοι αντινομάρχες, ενώ πρόεδρος θα είναι ο κ. Καραπαπάζογλου Ανέστης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αν έχεις φίλο …υφυπουργό διάβαινε…»!

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Βιστονίδας κ. Τσολακίδης, με τον υφυπουργό Απασχό…