Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Τη δική του Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης απέκτησε ο Δήμος Βιστονίδας

Τη δική του Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης απέκτησε ο Δήμος Βιστονίδας

0

Με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βιστονίδας που εγκαινίασε η δημοτική αρχή του δήμου λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη, προίκισε το δήμο εξασφαλίζοντας άφθονο και καλής ποιότητας νερό στους κατοίκους της περιοχής.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006, στις 5.30΄, στη Γενισέα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βιστονίδας (ΔΕΥΑΒ). Τα γραφεία της επιχείρησης στεγάζονται σε κτίριο του δήμου Βιστονίδας το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα και όπως μας λέει ο Δήμαρχος κ. Β. Τσολακίδης: «οργανώνεται πολύ καλά με πλήρως εξοπλισμένο λογιστήριο και σύγχρονες υποδομές».

Το σχέδιο υλοποίησης της ΔΕΥΑΒ ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και όπως μας ενημερώνει ο κ. Τσολακίδης: «ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, προβλέπει ότι οι δήμοι που αριθμούν πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους, πρέπει να έχουν ΔΕΥΑ. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην κατασκευή ήταν τρεις: η παροχή άφθονου και καλής ποιότητας νερού στους δημότες,το γεγονός ότι  χρηματοδοτείται ετησίως από το κράτος ο δήμος με εκατό χιλιάδες ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και διαθέτοντας ΔΕΥΑ, ως δήμος, μπορούσαμε να μπούμε στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης».

Έργα που ξεκίνησαν λόγω της ΔΕΥΑΒ

Ο κ. Τσολακίδης μας ενημερώνει ότι: «με την κατασκευή της ΔΕΥΑΒ καταφέραμε να εντάξουμε στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης την κατασκευή δυο πολύ σημαντικών έργων για το δήμο μας. Την ύδρευση της Γενισέας συνολικού κόστους 1.350.000 ευρώ που ολοκληρώνεται και την ύδρευση Παλαιού και Νέου Ζυγού, κόστους 800 χιλιάδων ευρώ που ξεκινάει αφού εγκαταστάθηκαν οι εργολάβοι».

Κλείνοντας ο κ. Τσολακίδης και σχολιάζοντας την παρατήρησή μας ότι το έργο συνεχίζεται κι ας παραδίδει τα ηνία του δήμου σε λίγες μέρες, μας είπε: «ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά είναι η αγάπη μου για τον τόπο μου κι όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο μας για το καλό της περιοχής μας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Θα ιδιωτικοποιήσετε και την ΔΕΗ»;

Μια κάιρια ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης μαζί με τους βουλευτές Πιπεργ…