Τέλος καλό όλα καλά…

0

Ανταποκρίθηκε αμέσως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Καρυοφίλης Αντωνακάκης στην πρόσκληση του «Ε» που τέθηκε υπό μορφή ερωτημάτων (ρεπορτάζ: Γνωρίζετε ότι…στο Νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχει παιδίατρος ενδοκρινολόγος; Και όμως υπάρχει… Πέμπτη 23 Νοεμβρίου σελ. 15). Υπενθυμίζουμε ότι ενώ λειτουργεί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Ξάνθης, ιατρείο με την παιδίατρο με ειδικότητα παιδιατρικής ενδοκρινολογίας κα Ιωάννα Μπακοπούλου, ελάχιστοι στην Ξάνθη και στα περιφερειακά νοσοκομεία το γνωρίζουν με αποτέλεσμα οι παιδίατροι να παραπέμπουν τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει τέτοια ειδικότητα και λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής να…ανοίγει η πόρτα των ιδιωτικών ιατρείων. Και γι’ αυτό η κα Μπακοπούλου ρίχνει την ευθύνη κυρίως στον Διοικητή του Νοσοκομείου που δεν προέβη σε ενημέρωση του κοινού,  παιδιάτρων και νοσοκομείων της περιφέρειας – ενέργεια που τη θεωρεί ως «άτυπο πόλεμο» τόσο από τον Διοικητή όσο και από τους παιδιάτρους.

Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης τονίζει ότι είναι πλεονέκτημα που υπάρχει αυτή η ειδικότητα στο Νοσοκομείο Ξάνθης  και ότι απλά περίμενε να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του ιατρείου ώστε να προβεί σε ενημέρωση. Αναφορικά με τον «πόλεμο» τονίζει ότι δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.  

Αντωνακάκης: « Δίδονται χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι αδικούν την υπόθεση. Για να φτιαχτεί ένα ιατρείο εκτός του ότι πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ειδικότητα, θέλουμε χώρο και υποδομή σε εξοπλισμό, μηχανήματα , συσκευές κ.λ.π. Αυτά έγιναν και με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία, υπεβλήθησαν τα έγραφα για να λάβει γνώση το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, να έχουν λόγο τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και η Διοίκηση. Και επιπλέον θα χρειαστούν κάποιες πιστώσεις για να αγοραστούν τα χρειώδη για να λειτουργήσει το τμήμα. Επίσης χρειάζεται νοσηλευτική υποστήριξη, να δημιουργηθεί μια δομή εξωτερικού ιατρείου.

Αυτά δρομολογήθηκαν και ήδη διεκπεραιώνονται. Παράλληλα πρέπει να το γνωστοποιήσουμε στο κοινό και σε περιφερειακό επίπεδο ώστε να παραπέμπουν τα περιστατικά εδώ. Αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του ιατρείου.  Δύο από τα όργανα τα οποία προαπαιτούνται και γι’ αυτά έγινε σχετική εισήγηση της αρμοδίας επιτροπής του Νοσοκομείου είναι στη διάθεσή μας από χθες. Η επόμενη κίνησή μας είναι να ειδοποιήσουμε τον ιατρικό σύλλογο για να λάβουν γνώση οι παιδίατροι και οι άλλες ειδικότητες να ξέρουν να το οδηγήσουν στο νοσοκομείο. Θα στείλουμε ανακοινώσεις στον Τύπο και επίσης στα περιφερειακά νοσοκομεία Δράμας, Καβάλας, Έβρου, Ροδόπης και μπορεί να κάνουμε και κάποια εναρκτήρια γιορτή στο εσωτερικό του νοσοκομείου ώστε να δοθεί ένας επίσημος χαρακτήρας.

Αναφορικά με το αν δίνεται κάποια εντύπωση άτυπου πολέμου από γιατρούς θα πρέπει να ψάξει κάποιος άλλα στοιχεία τα οποία αυτή τη στιγμή εγώ δεν τα έχω, για να τα δομήσω  ως σκέψη».

Τέλος καλά λοιπόν όλα καλά σ’ ότι αφορά τον κ. Αντωνακάκη, όσον αφορά δε τον «άτυπο πόλεμο» για τον οποίο κάνει λόγο η κα Μπακοπούλου αυτό θα φανεί απ’ το σύνολο των περιστατικών που θα παραπέμπονται και τη λειτουργία του ιατρείου, απ’ τη στιγμή που τελεσφορήσει η ενημερωτική διαδικασία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …