Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Τακτική συνεδρίαση με προεκλογικές …αταξίες

Τακτική συνεδρίαση με προεκλογικές …αταξίες

0

Τακτική η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου αλλά …αταξίες διαδικαστικές αλλά και προεκλογικές επεσήμαναν ο κ. Μπένης και ο κ. Ξυνίδης της αντιπολιτευτικής πτέρυγας. Τα θέματα 38 τον αριθμό συν 3 που μπήκαν στο τέλος απροόπτως συν δυο εκτός ημερησίας, ήταν κυρίως εισηγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, όμως η εισηγήτρια κα Μανά δεν παρευρέθηκε προκειμένου να …υπερασπιστεί τις εισηγήσεις της. Αυτό αποτέλεσε και το σημείο μομφής του κ. Μπένη ο οποίος …διέκοψε τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Χρηστίδη που κατά το σύνηθες διάβαζε επί τροχάδην τα θέματα και ζήτησε περισσότερες επεξηγήσεις για το 9ο θέμα που  αφορούσε παράταση προθεσμίας για το έργο «Έργα υποδομής οικιστικής μονάδας Ξάνθης». Όμως παρά τις προσπάθειες του κ. Τριμίντζιου, δεν αποδόθηκε ουσιαστική απάντηση για το λόγο της παράτασης και γι’ αυτό ο κ. Μπένης τόνισε: «Στα 38 θέματα που υπογράφει η τεχνική υπηρεσία δεν υπάρχει εισηγητής να μας ενημερώσει υπεύθυνα».

Στο 14ο θέμα που αφορούσε την αποκατάσταση του ρολογιού της κεντρικής πλατείας ο κ. Ξυνίδης παρενέβη καταθέτοντας τη δική του …αισθητική άποψη να μην βαφεί μπλε και το ρολόι. Πήρε το okey από τον Δήμαρχο που είπε ότι θα βαφτεί σε γήινα χρώματα.

Εκεί που έγινε μια ουσιαστική «σύγκρουση» και μετέφερε το προεκλογικό κλίμα ήταν τα θέματα που αφορούσαν στη οικονομική ενίσχυση 8 συλλόγων. Ο κ. Ξυνίδης… έλυσε το ζωνάρι του για καυγά, καθώς το θεώρησε ότι πρόκειται για προεκλογικές ενισχύσεις για ευνόητους λόγους άλλως δεν θα είχε νόημα να μπουν αυτά τα θέματα τον συγκεκριμένο χρόνο 1 μήνα πριν τις εκλογές και… πάτησε πόδι, ζητώντας να εγκριθούν μεν αλλά τα χρήματα να εκταμιευτούν μετά τις εκλογές.

Ξυνίδης:  «Κρίνετε ότι είναι σκόπιμο να εισάγεται ένα μήνα πριν τις εκλογές μπαράζ ενισχύσεων στους συλλόγους. Αυτό μειώνει εμάς τους ίδιους. Χάνουμε τη σοβαρότητά μας»! Και για να αποδείξει ότι η στάση του δεν στρέφεται εναντίον των συλλόγων κατέθεσε πρόταση για τη ΦΕΞ, η οποία με έγγραφό της ζητούσε ενίσχυση 5000 ευρώ για να καλύψει κάποιες εργασίες που έκανε στο λαογραφικό μουσείο, ο κ. Ξυνίδης πρότεινε να της δοθούν 10.000 ευρώ και μάλιστα το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία παρά τη… ραθυμία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου. Τελικά επεκράτησε η πρόταση της ΦΕΞ για 5000 που ήταν και πρόταση του Δημάρχου. Οι άλλοι σύλλογοι θα πάρουν μετά τις εκλογές από 1000 ευρώ εκτός την Ένωση παλιών προσκόπων που θα πάρει 500!

Επίσης το Ψυχολογικό κέντρο θα πάρει 1000 ευρώ αλλά σ’ αυτό  θα εξαιρεθεί η δέσμευση των εκλογών.

Όμως το προεκλογικό κλίμα έγινε πιο έντονο…

… όταν ο κ. Γούναρης απηύθυνε ερώτημα προς το Δήμαρχο Ξάνθης, γιατί ο Δήμος επιδεικνύει μια ανοχή στους οφειλέτες του και μάλιστα ανέφερε ότι οι εκπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο φτάνουν στις 637.000 ευρώ.

Γούναρης: «Γιατί αυτή η αδυναμία του Δήμου να εισπράξει τις οφειλές του; Δίνεται το κακό παράδειγμα προς τους συνεπείς». Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης και κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο ευθέως ότι …κάνει τα στραβά μάτια προς τις οφειλές του μέσου γιατί προβάλλει του έργο του. Σ’ αυτό ήρθε να προστεθεί ενισχυτικά η επισήμανση του κ. Ξυνίδη ότι αντιδήμαρχοι εκμεταλλευόμενοι το θεσμικό τους ρόλο κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα με τις πλάτες του δήμου αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της θέσης τους και όχι μόνο αυτό αλλά και δημοτικοί υπάλληλοι εν ώρα δουλειάς…δουλεύουν για τους αγαπημένους τους δημοτικούς συμβούλους, δίνοντας έτσι μια εικόνα ότι ο δήμος λειτουργεί σαν μηχανή παραγωγής …επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων.

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφορικά με την ερώτηση Γούναρη τόνισε ότι ο Δήμος έχει μπλοκάρει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας των οφειλετών του για να εισπράξει τις οφειλές του και έχει επιληφθεί του θέματος η νομική υπηρεσία του Δήμου, όπου θα ακολουθηθούν ένδικα μέσα, ενώ για άλλους όπως το συγκεκριμένο Μέσο έχουν αποδοθεί κάποιες δόσεις και ρυθμίζεται το χρέος. Η επισήμανση Ξυνίδη …πέρασε στα ψιλά από το δήμαρχο έμειναν όμως εντυπώσεις…   

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου παρακολουθούσε και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Χρίστος Πούλιος, ο οποίος πήρε μια γεύση της λειτουργίας του…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…