Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Τα ΒορΟινά: Ταξίδι στις οινικές διαδρομές της Βόρειας Ελλάδας

Τα ΒορΟινά: Ταξίδι στις οινικές διαδρομές της Βόρειας Ελλάδας

0

Αφιερωμένα στη γνωριμία των κατοίκων της Θράκης με τα κρασιά του βορειοελλαδικού αμπελώνα είναι τα ΒορΟινά που πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006 από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου Ζ Palace στην Ξάνθη.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλιές και νέες σοδειές κρασιών, άγνωστες και σπάνιες ετικέτες, ξεχασμένες ποικιλίες, πειραματικές προσπάθειες, αποστάγματα, την πολύ καλή σοδειά του 2005 και κρασιά που ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και τη φιλοσοφία τους. Μέσα από την εξοικείωση των επισκεπτών με την οινική γευσιγνωσία, η δοκιμή – κατανάλωση κρασιού μεταμορφώνεται σε ένα παιχνίδι των αισθήσεων που μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε οινόφιλου, προσφέροντας στιγμές ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας.

Πέρα από τη γευστική δοκιμή εξαιρετικών κρασιών  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το δίκτυο των Δρόμων του Κρασιού. Πρόκειται για προτεινόμενες αγροτουριστικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επισκέπτες, με αμπελώνες, επισκέψιμα οινοποιεία, σημεία πώλησης κρασιού και άλλων τοπικών προϊόντων και επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, σε συνδυασμό με άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Τα ΒορΟινά διοργανώνονται στην Ξάνθη για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος με την ενεργή συμμετοχή των οινοπαραγωγών – μελών της.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το οινόφιλο κοινό της Ξάνθης προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τα κρασιά και τα αποστάγματα των αμπελώνων της Βόρειας Ελλάδας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, Εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές

Καθώς πλησιάζουμε πλέον προς τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη της Δημοτικής και …