Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Συνεχίζει να καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα του Δ.ΛΟ.Ε.Μ.

Συνεχίζει να καταβάλλεται το οικογενειακό επίδομα του Δ.ΛΟ.Ε.Μ.

0

Συνεχίζεται ομαλά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων μισθωτών(Δ.ΛΟ.Ε.Μ.) που ξεκίνησε τον Απρίλιο στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Από τους περίπου 355.000 εργαζόμενους που δικαιούνται της επιδότησης έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμά τους οι 200.000 δικαιούχοι.

Επειδή από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006 θα αρχίσει και η διαδικασία καταβολής των εποχικών βοηθημάτων στους εργαζόμενους που υπάγονται στο άρθρο 22 του νόμου 1838/88, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα εξυπηρετηθούν ταχύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δικαιολογητικά για την είσπραξη του επιδόματος του Δ.ΛΟ.Ε.Μ.(για τις περισσότερες κατηγορίες δικαιούχων απαιτείται ένα ή σε ελάχιστες περιπτώσεις δυο δικαιολογητικά) υποβάλλονται μέσω και Ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών(Κ.Ε.Π.) και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, οποιαδήποτε ημερομηνία, με τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών, την 31η Ιανουαρίου 2007.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος(2005) ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία. Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει α)να είναι ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών εφόσον σπουδάζουν, β) αν είναι ανίκανα για εργασία, όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα να είναι άγαμα και να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν δικαιούνται επιδόματος παιδιών οι μισθωτοί, που βάσει συλλογικής σύμβασης εργασίας, νόμου, κανονισμού επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, λαμβάνουν από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος παιδιών από εκείνο που χορηγεί ο Δ.ΛΟ.Ε.Μ..

Το ποσό του οικογενειακού επιδόματος για το 2005 ξεκινά από τα 98,64 ευρώ ετησίως για δικαιούχους με ένα παιδί, φθάνει στα 843,72 ευρώ για δικαιούχους με 4 παιδιά(μαζί με το επίδομα 3ου παιδιού) και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ εφαρμόστηκε ένα νέο μηχανογραφικό σύστημα, μέσω του οποίου έχει επισπευσθεί ο χρόνος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων. Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στις 70 από τις 115 Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και εκτείνεται ώστε να καλύψει το σύνολο των Υπηρεσιών στην χώρα. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου μηχανογραφικού συστήματος, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με τα επιδόματα έχει περιοριστεί στις 25 ημέρες το ανώτατο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…