Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Στρατιωτικοί γιατροί που ασκούν λειτούργημα

Στρατιωτικοί γιατροί που ασκούν λειτούργημα

0

Κλιμάκια στρατιωτικών γιατρών εξετάζουν αφιλοκερδώς τους κατοίκους των περιοχών Σταυρούπολης και Εχίνου κάθε μήνα λειτουργώντας επικουρικά στους ελάχιστων ειδικοτήτων γιατρούς, που καλύπτουν τον πληθυσμό.

Οι σκληρές συνθήκες εργασίας των κατοίκων στις ορεινές περιοχές του Νομού Ξάνθης, έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους παρουσιάζοντας προβλήματα που αφορούν στην ειδικότητα της ορθοπεδικής. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα των λειτουργών γιατρών του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης που εξετάζουν τον πληθυσμό των περιοχών Σταυρούπολης και Εχίνου.

Όπως μας δηλώνει ο Γενικός Αρχίατρος, Διευθυντής του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης, οφθαλμίατρος κ. Απόστολος Σουλιώτης : «κάθε μήνα, δυο κλιμάκια γιατρών, παθολογικό και χειρουργικό, επισκέπτεται τα Κέντρα Υγείας Σταυρούπολης και Εχίνου. Το πρώτο αποτελείται από καρδιολόγο, δερματολόγο και ψυχίατρο και το δεύτερο από χειρουργό, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο. Τα δυο κλιμάκια πηγαίνουν εναλλάξ τους μονούς και ζυγούς μήνες αντίστοιχα.»

Στα Κέντρα Υγείας οι θέσεις των ιατρικών ειδικοτήτων είναι καλυμμένες με κάποιες ειδικότητες και οι στρατιωτικοί γιατροί λειτουργούν επικουρικά και όπου χρειάζεται να αντιμετωπισθούν τα περιστατικά από συγκεκριμένη ειδικότητα. Ο κ. Σουλιώτης αναφέρει: «είναι μια κίνηση που γίνεται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού και γίνεται με μεγάλη προσοχή για να προσφερθεί η απαραίτητη περίθαλψη. Ο μέσος όρων των ανθρώπων που εξετάζονται σε κάθε επίσκεψη ανέρχεται στα 60 άτομα ενώ σε κάθε περίπτωση που χρειάζεται νοσηλεία, παρέχεται από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Οι κάτοικοι των περιοχών δέχονται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και όπως μας λέει ο κ. Σουλιώτης: « μεγαλύτερη συχνότητα παρουσιάζουν τα περιστατικά που αφορούν σε ορθοπεδικά προβλήματα λόγω των ασχολιών τους που είναι βαριές και δύσκολες». Όπως μας ενημερώνει ο Διευθυντής γίνεται και προληπτική ιατρική από κινητή οδοντιατρική μονάδα του στρατού σε δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής.

Στα κλιμάκια των γιατρών συμπεριλαμβάνονται και νοσηλεύτριες οι οποίες ενημερώνουν τις γυναίκες της περιοχής για θέματα που αφορούν στη μητρότητα, σε κανόνες υγιεινής και άλλα ζητήματα που απασχολούν τη γυναίκα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημα…