Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Σιγή …δημάρχων για τις αντιδημαρχίες

Σιγή …δημάρχων για τις αντιδημαρχίες

0

Ερμητικά κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι δήμαρχοι και ο νομάρχης του νομού παρότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες που όρισαν για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων και του νομαρχιακού. Λέξη δεν τους παίρνεις σε ευθεία ερώτηση για τους αντιδημάρχους και τους αντινομάρχες που πρόκειται ν’ ανακοινώσουν. Ο λόγος είναι ευνόητος: Αφ’ ενός  γίνονται ακόμη διεργασίες και επαφές και πολλοί δήμαρχοι θ’ αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, αφ’ ετέρου η πρώιμη ανακοίνωση των ονομάτων ίσως δυσαρεστούσε κάποιους, καθώς η θέση του αντινομάρχη ή του αντιδημάρχου αποτελεί αναγνώριση αξιοσύνης και δείγμα εμπιστοσύνης των δημάρχων, παράλληλα δε αποτελεί σκαλί ανέλιξης, αφού υπάρχει ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου και βεβαίως είναι έμμισθη! Συνεπώς οι δήμαρχοι και ο νομάρχης ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκονται… επί ξυρού ακμής και επιχειρούν τήρηση ισορροπιών για να διασφαλίσουν την ενότητα στο χώρο τους.

Οι ορκωμοσίες και οι… αντιδημαρχίες

Δήμος Αβδήρων: Η ορκωμοσία της Δημάρχου κας Εύας Τσακίρη θα πραγματοποιηθεί 29 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο. Εκεί η δήμαρχος θα ανακοινώσει τα ονόματα των 2 αντιδημάρχων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Βιστονίδας:Στις 30 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 θα γίνει… η αλλαγή φρουράς στο Δήμο Βιστονίδας. Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Τσολακίδης θα παραδώσει της σκυτάλη στον νέο δήμαρχο κ. Ζλάτκο με όλες στις δέουσες τιμές. Στο δήμο Βιστονίδας θα οριστούν 3 αντιδήμαρχοι. Ο κ. Ζλάτκος μας πληροφόρησε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το ποιοι θα είναι αυτοί και ότι βρίσκεται σε περίοδο επαφών και διεργασιών.

Δήμος Τοπείρου: Στις 30 Δεκεμβρίου  και ώρα 7.30μ.μ. και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου θα ορκιστεί μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και θα ανακοινώσει τα ονόματα των 3 αντιδημάρχων του.

Δήμος Σταυρούπολης:Εδώ υπάρχουν πληροφορίες καθώς η ορκωμοσία του κ. Καρασακαλίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 6 η ώρα

Αντιδήμαρχοι για την 1η χρονιά ο κ. Παπαδόπουλος  Κυριάκος και ο κ. Κωνσταντινίδης Παναγιώτης.

Δήμος Μύκης: Φεύγει ο κ. Ντουκιαντζή και τα ηνία αναλαμβάνει ο κ. Μουσταφά Αγγά αύριο στις 2.30 μ.μ. Τρεις οι αντιδήμαρχοι και στο δήμο Μύκης και …σιωπή επί του θέματος πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Δήμος Σελέρου: Σήμερα στις 1 η ώρα και στο Δήμο Σελέρου η ορκωμοσία του κ. Μπηρόλ που έγινε από… κοινοτάρχης δήμαρχος και όπως μας δήλωσε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υπηρετήσουν από 1 χρόνο ώστε να μην μέινει κανένας παραπονεμένος. .Όμως δεν μας ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων 2 αντιδημάρχων παρά μόνο τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραϊσμαήλ Νεζντή.

Δήμος Ξάνθης: Εδώ όμως αρκετοί θα μείνουν… εκτός νυμφώνος αντιδημαρχίας. Σήμερα στις 1.30 μ.μ. και η ορκωμοσία του δημάρχου κ. Στυλιανίδη και του νέου Δημοτικού συμβουλίου. Επειδή  το ρεπορτάζ γράφεται στο …παρά πέντε διακινδυνεύουμε μερικές προβλέψεις. Κατά πάσα πιθανότητα η κα Σοφία Καραγιαννίδου ή ο κ. Φωτιάδης θα αξιοποιηθούν σε… οικονομική αντιδημαρχία. Η ΔΕΥΑΞ περνάει στα χέρια του Δημάρχου μετά και την μη εκλογή του κ. Κωνσταντινίδη, ενώ για τη «Στέγη Γραμμάτων», «παίζει» ο κ. Φανουράκης ή ο κ. Αγκόρτζας. Ο κ. Τσέπελης μάλλον θα συνεχίσει ακάθεκτος… σε τεχνικής φύσεως έργα πλην της δημοτικής αστυνομίας, όπου εκεί υπάρχει και αρμοδιότερος, ο κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, πρώην αστυνομικός διευθυντής. «Πονοκέφαλος» για τον Δήμαρχο φαίνεται να είναι η Πολεοδομία καθώς παρότι ο κ. Τριμίντζιος ήταν το αδιαμφισβήτητο χαρτί του κ. Στυλιανίδη  – προτάθηκε η αντιδημαρχία στην πολεοδομία –  ο ίδιος  – κατά πληροφορίες  – επέλεξε να απέχει από την ενεργή διοίκηση στην παρούσα φάση.

Νομαρχία Ξάνθης:Μέχρι την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το μεσημέρι θα αναμένουμε για να μάθουμε τους 4 αντινομάρχες. Τότε θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη καθώς και των νέων νομαρχιακών συμβούλων εκτός αν ο κ. Παυλίδης που ακολουθεί όχι μόνο τον νόμο αλλά και το γράμμα του, τους ανακοινώσει με την ανάληψη των καθηκόντων τους από 1ης Ιανουαρίου 2006. Ίδωμεν…Η μόνη ασφαλής πρόβλεψη εδώ είναι ότι σίγουρα μαζί με τους παλιούς θα υπάρχουν και νέοι αντινομάρχες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…