Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Πόλεμος στα ερτζιανά για τα σκουπίδια

Πόλεμος στα ερτζιανά για τα σκουπίδια

0

Όσο σημαντικό άλλο τόσο δαιδαλώδες και καυτό αποδεικνύεται το θέμα διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων της Περιφέρειας, που απ’ ό,τι φαίνεται αποφασίστηκε να καταλήγουν στο Δήμο Τοπείρου κρατώντας το λαό χωρίς ενημέρωση.

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο σοφός λαός κι εδώ και αρκετό καιρό καπνίζει πολύ το θέμα των σκουπιδιών. Στη χθεσινή εκπομπή του Γ. Γκορόγια «Αναζητήσεις» φάνηκαν και οι πρώτες φλόγες. Σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις που έκαναν στην εκπομπή οι κύριοι Σ. Χατζηευαγγέλου και Γ. Παυλακάκης , παρουσιάστηκαν στοιχεία που προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Πρώτος παρενέβη ο κ. Παυλακάκης που ξεκινώντας ρώτησε: «Γνωρίζετε ότι η επιλογή θέσης  έγινε το 2003;» για να συνεχίσει :«λέτε να έχει άγνοια ο Δήμαρχος Τοπείρου; Φαντάζεστε ότι απλώς έσκασε η βόμβα;».

Για την προσφυγή της ‘Κίνησης Πολιτών’

Ο κ. Παυλακάκης αφού εξήρε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έκανε η «Κίνηση Πολιτών», αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή Τοπείρου, αφού ήταν αρνητική στο εγχείρημα, δεν στήριξε παράλληλα την προσπάθεια ή αυτοτελώς δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσβάλει πράξεις που την επιβάρυναν ενώ αναφέρθηκε σε συνεχιζόμενη υποκρισία.

«Συμβόλαιο χωρίς συμφωνία;»

Όσον αφορά το θέμα του εγγράφου που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Τοπείρου, το οποίο απέστειλαν οι υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και ζητείται η κυριότητα του χώρου κατασκευής του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων από το Δήμο, ο κ. Παυλακάκης θέτει το ερώτημα: «Είναι δυνατόν να ζητούν να υπογραφεί συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει συμφωνία;» και συνεχίζοντας αποκαλύπτει στοιχεία για την ΔΙΑΜΑΘ (Διαχείριση Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας-Θράκης) Α.Ε., λέγοντας ότι έγγραφο της συσταθείσας αυτής ανώνυμης εταιρείας, καταχωρήθηκε επίσημα το καλοκαίρι του 2005, σύμφωνα με το οποίο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι ο κ. Χατζηευαγγέλου. Την αγανάκτησή του εκφράζει συνεχίζοντας ενώ δηλώνει: «δεν πάει άλλο! Πρέπει να υπάρξει δημόσια και επίσημα, άποψη» ενώ αναφέρει ότι όταν είχε έρθει το θέμα σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι «δεν είχε πάρει είδηση».

Ο κ. Παυλακάκης συνέχισε ρωτώντας : «σε ποιον είχε εκφράσει την αντίθεσή του ο κ. Χατζηευαγγέλου, σε καφέ που ήπιε με τον Περιφερειάρχη; Έτσι εκφράζεται η αντίδραση; Χρειάζεται ένα δυνατό ‘όχι’ κι όχι ‘δε μιλάω, συνεχίστε’», ενώ τονίζει ότι οι υπηρεσίες επικοινωνούν μεταξύ τους και έπρεπε να λάβουν γνώση ,δε μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ζήτησε έγγραφο και δεν του δόθηκε, δεν υπάρχουν απόρρητα. Όσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής του κ. Χατζηευαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΜΑΘ πιστεύει ότι πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για την πιθανή αποχώρησή του.

Η άποψη του Δημάρχου Βιστονίδας

Στην εκπομπή παρενέβη και ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Τσολακίδης ο οποίος επανέλαβε για άλλη μια φορά την πρόταση που παλαιότερα είχε κάνει για διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τώρα που ο κόσμος μαθαίνει τι γίνεται, άρχισε να ξεσηκώνεται.

Απαντήσεις του Δημάρχου Τοπείρου

Ο κ. Χατζηευαγγέλου που επικοινώνησε αμέσως μετά ξεκίνησε λέγοντας ότι η τοπική κοινωνία έδωσε την εντολή της και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει συμμετοχή του στην εταιρεία λέγοντας : «δε συνεδρίασε το όργανο με τη δική μου παρουσία. Με μια απόφαση της Περιφέρειας, ο Δήμος Τοπείρου είναι μέτοχος, μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και με μένα. Υπάρχει απόφαση; Δεν υπήρξε μετοχικό κεφάλαιο, ήταν πρόταση. Δεν απολογούμαι, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε και θα προσκληθούν άπαντες να τοποθετηθούν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 2002

Δήμος Ξάνθης Πληθυσμός:52.270 Εγγεγραμμένοι:40.089 Έδρες:27 Τμήματα:75 Ψήφισαν:27.240 Έγκυ…