Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ορκίστηκε ο δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Ορκίστηκε ο δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

0

Μέρα ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νέου 27μελούς Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μέρα έναρξης των καθηκόντων τους με τη νέα σύνθεση που ο Ξανθιώτικος λαός επέλεξε για την επόμενη τετραετία.  Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στις 1.30μ.μ. στο Χριστουγεννιάτικο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία όλων των παλιών και νέων Δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και του κ. Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη και του Δημάρχου Βιστονίδας κ. Ζλάτκου. Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην τελετή και αφού παραινετικά σημείωσε «οι εργασίες του Δημοτικού συμβουλίου να αποβαίνουν στο καλό του λαού»… «…και να τηρεί τη δημοκρατία,», ευχήθηκε « ο θεός να σας ενδυναμώνει στο έργο που αναλαμβάνετε και  η τοπική εκκλησία θα είναι πάντα κοντά σας όπως και σεις είστε πάντα κοντά σ’ αυτή». Επίσης δώρισε στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη μια έκδοση προσφορά της Μητρόπολης Ξάνθης τα «Πρακτικά της Δημογεροντίας» που ασκούσε την αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη την εποχή του Ιωακείμ του Σγουρού. Ακολούθησε η ορκωμοσία  του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων-  στην Καινή Διαθήκη για τους χριστιανούς και στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους  – δημοτικούς και  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης επικεφαλής του πλειοψηφόντος συνδυασμού: «Ξάνθη – Πρότυπο Δημιουργίας 2006» που κατέλαβε 16 έδρες στο Δημοτικό συμβούλιο, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, τους συνεχάρη  για την επιτυχία τους αλλά και το Ξανθιώτικο λαό που τίμησε διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα ανταποκριθούν στην προσδοκίες του: «Θα κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις που δώσαμε για καλύτερη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου για συνεχή βελτίωση του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας και για την ανάπτυξη στον κοινωνικό οικονομικό αθλητικό και πολιτιστικό τομέα με σεβασμό στο περιβάλλον στην ιστορία του τόπου και την ιδιαιτερότητα του καθενός».

Ευχαρίστησε τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου για την άριστη συνεργασία καθώς και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους τον κ. Νίκο Μπαλτατζή και τον κ. Χρίστο Χούχο οι οποίοι επί πολλά χρόνια προσέφεραν στον δήμο και στην τοπική κοινωνία και ότι θα τιμηθούν γι’ αυτό από το Δημοτικό συμβούλιο.

Ιδιαίτερη ευχαριστία απηύθυνε ο δήμαρχος Ξάνθης στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: «…για την παρουσία του και γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν συμπαραστάτες στο έργο μας και θέλω να συνεχίσουν να είναι κοντά μας γιατί θεωρώ τη βοήθειά τους καταλυτική για το έργο μας». Συγκινημένος ευχαρίστησε τη γυναίκα και την κόρη για την συμπαράστασή τους.

Ο κ. Πούλιος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση με το συνδυασμό «Πολίτες για την Αλλαγή» που κατέλαβε 8 έδρες στο Δημοτικό συμβούλιο σημείωσε: «Είναι πρωτόγνωρο που βρίσκομαι εδώ και χαίρομαι που είναι πρωτόγνωρο και για πολλούς δημοτικούς συμβούλους γιατί το δημοτικό συμβούλιο ανανεώθηκε σε σημαντικό βαθμό απ’ όλες τις παρατάξεις. Χαίρομαι που τη διάθεση για προσφορά που είναι η ενασχόληση με τα κοινά την είχαν πολλοί συμπολίτες μας».

Ο κ. Πούλιος ευχήθηκε υγεία καλή συνεργασία και υποσχέθηκε  ότι θα ασκήσει εποικοδομητική και όχι στείρα  αντιπολίτευση με προτάσεις σε κάθε θέμα για το καλό του τόπου.

Ο κ. Χοσνιού επικεφαλής της παράταξης «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης» που κατέλαβε  δύο έδρες ευχήθηκε υγεία και ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της Δημοτικής αρχής σε οτιδήποτε είναι για το καλό του τόπου.

Ο κ. Ανταμπούφης επικεφαλής της Δημοτικής κίνηση «Πολίτες για την Ξάνθη» που κατέλαβε μια έδρα σημείωσε: «Είμαστε κλάσματα ενός συνόλου με πολλούς κοινούς παρονομαστές όπως η πόλη μας το ενδιαφέρον μας για τα κοινά και για το καλό του τόπου όπως και ο τρόπος που θέλουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη και των συμπολιτών και της πόλης μας. Θα υπακούσουμε και θα υπηρετήσουμε αυτό το σχήμα και εύχομαι μια δημιουργική λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου».

Όπως έγινε γνωστό η πρωτοκόλληση των ονομάτων των 5 αντιδημάρχων θα πραγματοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου ενώ θα ανακοινωθούν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση του τροφείου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

Ο… χορός των ανατιμήσεων όλων των αγαθών και των υπηρεσιών δεν μπορούσε ν’ αφήσει… απ’ έξω…