Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ο νέος πυροσβεστικός Σταθμός στη ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης

Ο νέος πυροσβεστικός Σταθμός στη ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης

0

Τέλος του 2007 και αρχές του 2008 αναμένεται να είναι έτοιμος ένας νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στον νομό στην Βιομηχανική περιοχή της Ξάνθης. Έτσι με τον ήδη υπάρχοντα στο πόλη και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σταυρούπολης αναβαθμίζεται η πυροσβεστική κάλυψη στο νομό και ο επιχειρησιακός στόχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο πυροσβεστικός Σταθμός στη ΒΙ.ΠΕ.

Η υλοποίησή του ξεκίνησε εδώ και ένα 6μηνο με  συνεργασία του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.  Εστάλη ο φάκελος στο τμήμα τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας για το συγκεκριμένο πυροσβεστικό σταθμό, ο οποίος είναι ενταγμένος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης, με δικαιούχο το υπουργείο Δημόσιας τάξης. Το Ιούνιο εξεδόθη η οικοδομική άδεια και ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου. Έχουν μπει τα θεμέλια και αναμένεται τέλος του 2007 έως αρχές του 2008 να ολοκληρωθεί το έργο. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο πυροσβεστικό σταθμό, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα – οχήματα και όχι ελαφρώς μεταχειρισμένα, μας πληροφορεί ο  κ.Δημήτρης Γενιτζές υποδιοικητής Πυροσβεστικής Ξάνθης.

Η στελέχωση

Σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με 20 – 25 άτομα. Πιθανολογείται σύμφωνα με τον κ. Γενιτζέ, ότι αρχικά η επάνδρωση του Σταθμού στη ΒΙ.ΠΕ.θα γίνει με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες αλλά στη συνέχεια θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις, καθώς  δεν πρέπει να αποδυναμωθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην πόλη.

Αναφορικά με την μεταφορά του υπάρχοντος Σταθμού έξω από την πόλη – πρόταση του Δήμου Ξάνθης ώστε να κατασκευαστεί στην περιοχής το Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης, η υπόθεση μάλλον …ξεχάστηκε σε κάποια συρτάρια, αφού παρότι διατυπώθηκε σαν αίτημα στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη και ο Δήμος Ξάνθης έκανε ενέργειες σ’ αυτή την κατεύθυνση ουδεμία εξέλιξη δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής στον ορίζοντα

ΕΜΑΚ Περιφέρειας

Η είδηση έρχεται από τη Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο 2007 αναμένεται να λειτουργήσει η ΕΜΑΚ της περιφέρειας που ως γνωστόν υπάρχει το κτίσμα στην Κομοτηνή, όμως δεν υπάρχει  κατά το ελληνικόν έθος …προσωπικό και αυτός είναι ο λόγος που μέχρι στιγμής στην περιφέρεια μας δεν υπάρχει το ειδικά εκπαιδευμένο σώμα που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις όπως σεισμούς,  μεγάλες πυρκαγιές κ.λ.π.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Συνδημότισσες  και συνδημότες, Νιώθω την ανάγκη  30 ημέρες πριν  από τις εκ…