Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ο Μανώλης Γλέζος στην Ξάνθη καλεσμένος του Ιδρύματος

Ο Μανώλης Γλέζος στην Ξάνθη καλεσμένος του Ιδρύματος

0

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του  Βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου Ξάνθης (Βας. Σοφίας 8), το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το δεκαπενθήμερο Πανθρακικό έντυπο γνώμης «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», με την ευγενική χορηγία των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου, παρουσιάζουν το δίτομο έργο του Μανώλη Γλέζου για την Εθνική μας Αντίσταση 1940-1945 (εκδόσεις Στοχαστής).

Η μοναδικότητα του συγγραφέα μέσα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας απλώς ξεκίνησε με το γνωστό επεισόδιο της γερμανικής σημαίας στην Ακρόπολη. Η θαυμαστή διαδρομή του ως πολιτικού και πνευματικού ανθρώπου διανύει την έβδομη δεκαετία της, πλήρης παραγωγής, και συνιστά ένα κυριολεκτικά αξεπέραστο παράδειγμα Έλληνα.

Στην προσωπικότητα του συγγραφέα θα αναφερθεί ο καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου (του Τμήματος Δ.Ο.Σ.Α.) και για το συγκεκριμένο του έργο θα μιλήσουν ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Ζήσης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης.

Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος θα μιλήσει για την καθολική αντίσταση του λαού μας και θα απαντήσει στα ερωτήματα του κοινού.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στις προσκλήσεις γράφει πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.30. Αυτό είναι τυπογραφικό λάθος. Η σωστή ώρα είναι αυτή που αναφέρουμε παραπάνω, δηλαδή η 19.30.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χαράζει «Κοινή Πορεία» για το Δήμο Σταυρούπολης

«Κοινή Πορεία»… για το Δήμο της Σταυρούπολης,  χάραξε ο συνδυασμός με επικεφαλής τον …