Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Μαλλιά κουβάρια «πράσινοι» και «γαλάζιοι» στο νοσοκομείο Ξάνθης

Μαλλιά κουβάρια «πράσινοι» και «γαλάζιοι» στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Κάθε άλλο παρά εργασιακή ειρήνη βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης αφού «μαλλιά κουβάρια» πιάνονται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ με τη ΔΑΚΕ, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του σωματείου εργαζομένων. Έτσι μετά την ανακοίνωση του σωματείου (υπογεγραμμένη από την πρόεδρο κα Εριφύλη Παπαδοπούλου ) που εστάλη στον τοπικό τύπο και έκανε λόγο για «γαλάζιες» αναβαθμίσεις υπαλλήλων και παραγκωνισμό άλλων (κας Γεωργίου) που δεν ανήκουν στο χώρο καταγγέλλοντας απροκάλυπτη εύνοια του Διοικητή του ΔΥ.ΠΕ κ. Σπυριδόπουλου, αναλαμβάνει η ΔΑΚΕ να «αποκαταστήσει» την τάξη, «λύνοντας το ζωνάρι της για καβγά» και καταγγέλλοντας τα ίδια: «Σε ποια έκτροπα αναφέρεστε αν όχι στα σκάνδαλα που διαπράξατε εις βάρος των συναδέλφων μας εσείς η ίδιοι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα απειλεί ότι θα τα βγάλει όλα στη φόρα: «Μην μας προκαλείτε γιατί θα προβούμε σε αποκαλύψεις που δεν σας συμφέρουν καθόλου!».

Δεν μένει όμως εκεί αλλά φωτογραφίζει πρόσωπα : «Μήπως στην πληθώρα υπαλλήλων που παράτυπα εργάζονται σε θέσεις κλειδιά με πρωινό ωράριο απολαμβάνοντας την εύνοια που τους χαρίζει το γεγονός, ότι ανήκουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ή την ΠΑΣΚΕ γενικότερα;».

Αναφορικά δε με την κα Γεωργίου: «Μήπως βολεύει τα μικροπολιτικά συμφέροντα σας η στήριξη στην κ. Γεωργίου, επειδή είναι σύζυγος γιατρού και συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ;».

Αυτό όμως που απομένει ως συμπέρασμα στον απλό παρατηρητή και αναγνώστη των αλλεπάλληλων ανακοινώσεων και καταγγελιών είναι η αίσθηση ότι οι κοκορομαχίες «πράσινων και γαλάζιων» στο όνομα του συνδικαλισμού διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι την ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Θεοδωρίδης Αβραάμ και η γ. γραμματέας ΔΑΚΕ κα Σεβαστού Φωτεινή

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

«Αγανάκτηση και αηδία προκαλεί η πράσινη πολιτικά χρωματισμένη ανακοίνωση μερίδας του Δ. Σ. του Σωματείου  του Γ. Ν. Ξάνθης που κυκλοφόρησε προσφάτως χωρίς σφραγίδα και υπογραφές και που οι συντάκτες της , ως ειδήμονες της διαστρέβλωσης της αληθείας , τολμούν να καπηλευθούν τον έντιμο εργασιακά αγώνα όλων των συνάδελφων, υποστηρίζοντας μία και μοναδική υπάλληλο , με μόνο κριτήριο , ότι είναι σύζυγος ιατρού και συνεπώς  «οφείλει» κατά τα δικά τους στρεβλά δεδομένα να προωθηθεί στην νοσηλευτική ιεραρχία καταργώντας το δικαίωμα αυτό στις υπόλοιπες αξιόλογες συναδέλφους που τυγχάνει να είναι έκτος της κλίκας τους και που χωρίς την στήριξη κανενός, ανελίσσονται στην ιεραρχική βαθμίδα .

Είναι κατάπτυστη και αποτελεί όνειδος , η περιφρόνηση και η απαξίωση των υπόλοιπων νοσηλευτριών εκ μέρους του σωματείου και η αναγνώριση από μέρος του μιας και μόνης νοσηλεύτριας ως  «άξιας». Βάσει καταστατικού, το σωματείο θα έπρεπε να υπερασπίζεται εξίσου και χωρίς διακρίσεις όλα τα μέλη του και όχι όντας αναρμόδιο, να προβαίνει σε κρίσεις και επικρίσεις, καταργώντας κάθε θεσμοθετημένο εξουσιοδοτημένο  κρατικό όργανο.

Μήπως βολεύει τα μικροπολιτικά συμφέροντα σας η στήριξη στην κ. Γεωργίου, επειδή είναι σύζυγος γιατρού και συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ;

Πως επιτρέπετε τη χειραγώγηση του σωματείου για προσκοπικούς σας μικροκομματικούς σκοπούς; (Νωπό παραμένει ακόμη το σκοτεινό παρασκήνιο της ανάκλησης παραίτησης της γραμματέως σας εν ‘όψει συνταξιοδότησης και μάλιστα εν’ όψει ενδονοσοκομειακών εκλογών!)

Για ποια ανύπαρκτη 8ετή προϋπηρεσία μιλάτε, όταν δεν  υπάρχει κανένα Φ.Ε.Κ. που να την διορίζει την κ. Γεωργίου Τομεάρχη   και  τότε μήπως  μπορείτε να μας πείτε , ποια προϊστατο στην Π/Δ Κλινική   όλα αυτά τα χρόνια ;

Σε ποια έκτροπα αναφέρεστε αν όχι στα σκάνδαλα που διαπράξατε εις βάρος των συναδέλφων μας εσείς η ίδιοι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Μήπως στην πληθώρα υπαλλήλων που παράτυπα εργάζονται σε θέσεις κλειδιά με πρωινό ωράριο απολαμβάνοντας την εύνοια που τους χαρίζει το γεγονός, ότι ανήκουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ή την ΠΑΣΚΕ γενικότερα ; Μην μας προκαλείτε γιατί θα προβούμε σε αποκαλύψεις που δεν σας συμφέρουν καθόλου! Βλέπετε εμείς δεν μιλάμε στον αέρα αλλά βάση στοιχείων και με αποδείξεις! Γιατί δεν υπερασπιστήκατε με το ίδιο μένος άλλους συνάδελφους που αδικήθηκαν; Μήπως επειδή δεν ήταν μέλη της ΠΑΣΚΕ στην οποία ανήκετε ;

Όσο υπάρχει ΔΑΚΕ στο   νοσοκομείο δεν θα επιτραπεί σε κανένα   πλέον να παραπλανήσει ή να παραπληροφορήσει τους συναδέλφους μας!

Επιτέλους, παραιτηθείτε για το καλό όλων μας! Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε! Είναι ανεπίτρεπτο μπροστά στο προσωπικό σας όφελος εις άγρα ψήφων να ταλανίζετε κάθε τόσο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.  Άλλωστε θα εισπράξει σύντομα και το τίμημα εν’ όψει των σωματειακών εκλογών !

Καιρός γαρ εγγύς !

Οψόμεθα!».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …