Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 «Διεύρυνση» στη γνωριμία και στη συνεργασία

«Διεύρυνση» στη γνωριμία και στη συνεργασία

0

Λίγο μετά τις εκλογές και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της – την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου –  επέλεξε η νεοεκλεχθείσα κυρία της αντιπολίτευσης στην υπερνομαρχία Ξάνθης  – Καβάλα – Δράμας Γκιουλ  – Μπεϊαζ Καραχασάν να επισκεφτεί τον υπενομάρχη κ. Κωνσταντίνο Τάτση στο ανακαινισμένο κτίριο της Υπερνομαρχίας στην Ξάνθη. Η επίσκεψη εθιμοτυπική αλλά ιδιαίτερα ευχάριστη  αποσκοπούσε στην καλύτερη γνωριμία τους μιας και αυτή μέχρι στιγμής εξαντλήθηκε όπως η ίδια χαρακτηριστικά είπε:  «…ήμασταν απέναντι στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών», ώστε να δομηθεί μια εποικοδομητική συνεργασία. Η κα Καραχασάν ενημερώθηκε από τον κ. Τάτση για όλα τα τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας της υπερνομαρχίας και πήρε μια γεύση για την λειτουργία της ως θεσμός. Ευγενέστατος οικοδεσπότης ο κ. Τάτσης δεν ήταν φειδωλός ούτε στην ενημέρωση, ούτε στις φιλοφρονήσεις: «Η κα Καραχασάν είναι μια νέα κυρία στην πολιτική και  στη ζωή συνεπώς μου είναι πολύ χρήσιμη και ηλικιακά αλλά και από απόψεως καθαρής αυτοδιοικητικής σκέψης για να μπορέσουμε να βρούμε τον καλύτερο δρόμο προς το τελικό αποτέλεσμα».

 Καραχασάν: «Είναι η πρώτη  επίσκεψή μου στον κ. Τάτση μετά τις εκλογές. Σκοπός της η ενημέρωση για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα από κοντά γιατί μέχρι τώρα πάντα είμασταν απέναντι στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών. Να συζητήσουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα. Να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για αυτό τον κόσμο. Ακόμη δεν έχουμε μπει στα βαθιά νερά αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη, έχω τη στήριξη των νομαρχιακών συμβούλων μου. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ εποικοδομητική τετραετία μπροστά μας».

Τάτσης: «Μπορεί να μας χωρίζουν τα κόμματα αλλά η διοίκηση ευτυχώς  έχει τη δική της δυναμική, ξεπερνά τα κόμματα και μπαίνει απέναντι στα προβλήματα των πολιτών. Συνεπώς απ’ τη στιγμή που τελείωσαν οι εκλογές έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά ο έλεγχος ή ότι αυθαιρετούμε. Έλεγχος πάντα θα υπάρχει αλλά η συνεργασία είναι αυτονόητη και έχει τη δική της δυναμική και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τη χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Υπερνομαρχία».

Καλό το κλίμα ανάμεσα στους δύο «αντιπάλους»  της υπερνομαρχίας τόσο που όταν η κα Καραχασάν ρωτήθηκε αν θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση: «Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και δεν ξέρω…αλλά έλεγχος ναι θα υπάρχει».

Ο δε κ. Τάτσης επιστράτευσε το χιούμορ δίνοντας άλλο… τόνο και έννοια στο θέμα «σκληρή αντιπολίτευση»: «Η βία υποκρύπτει και κάποια … ικανοποίηση! Αν είναι να δεχτώ βία από μια κυρία ευχαρίστως την αποδέχομαι…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόντρα βορρά – νότου για το βαμβάκι

Oι αλλαγές που φέρνει η νέα KAΠ ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, ιδι…