Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 « Για ποιο λόγο διώκεται η υπάλληλος κυρία Μητράκου Γεωργίου Παρασκευή;»

« Για ποιο λόγο διώκεται η υπάλληλος κυρία Μητράκου Γεωργίου Παρασκευή;»

0

Για «γαλάζιες» τοποθετήσεις και διώξεις εργαζομένων καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομέιο Ξάνθης τον Διοικητή του ΔΥΠΕ της περιφέρειάς μας, κ. Σπυριδόπουλο, αναφερόμενο συγκεκριμένα στην κα Μητράκου Παρασκευή.

Η καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομέιο Ξάνθης  

«Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3329/2005, οι υποδιευθυντές ( τομεάρχες) του Νοσηλευτικού Τομέα της Δ,Υ.ΠΕ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκϊ\ς προέρχονται από όλους τους υπαλλήλους της υγειονομικής μας περιφέρειας, ύστερα από επιλογή του πρωτοβάθμιου υπηρεσιακού συμβουλίου της Δ.Υ.ΠΕ.

Η συνάδελφος κυρία Μητράκου Γεωργίου Παρασκευή διετέλεσε τομεάρχισσα Νοσηλευτικής υπηρεσίας επί (8) οχτώ έτη και επί σειρά ετών προϊσταμένη τμημάτων.

Δε χρειάζεται να μιλήσουμε για την προσφορά της, το ήθος της και την εργατικότητα της. Αυτά είναι γνωστά σε όλους μας.

θα τονίσουμε όμως τούτο: Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο της Δ.Υ.ΠΕ. το οποίο διόρισε ο διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ. κύριος Σπυριδόπσυλος, την κατέταξε (7η) έβδομη στην σειρά ως προς τα προσόντα της σε επίπεδο περιφέρειας, μεταξύ δηλαδή των υπαλλήλων όλων των νοσοκομείων!

Ο κύριος Σπυριδοπουλος όμως αντί να την τοποθετήσει σε θέση υποδιεύθυνσης Νοσηλευτικού τομέα ως όφειλε σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, επέλεξε την(45η) τεσσαρακοστή πέμπτη σε σειρά. Γεγονός που καταγγείλαμε στο περιφερειακό συνδικαλιστικό μας όργανο και το γνωστοποιήσαμε στα Μ.Μ.Ε. του νομού. Ουδείς των κρατούντων συγκινήθηκε…

0 κύριος Σπυριδόπουλος αντί να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, τοποθέτησε σε νέα κενή οργανική θέση υποδιεύθυνσης Νοσηλευτικού Τομέα ( δημιουργήθηκε λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλου) άλλη εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται στην (24η)εικοστή τέταρτη θέση του πίνακα κατάταξης.

Για δεύτερη φορά το στέλεχος της Νοσηλευτικής Υττηρεσίας που αξιολογήθηκε στην (7η) έβδομη θέση στη Δ.Υ.ΠΕ. της περιφέρειας μας μεταξύ όλων των εργαζομένων παραγκωνίζεται…

Ερωτάται ο Διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κι όλοι οι αρμόδιοι.

Για ποιο λόγο διώκεται η υπάλληλος κυρία Μητράκου Γεωργίου Παρασκευή;

Μήπως γιατί αξιολογήθηκε και κατετάγει (7η) έβδομη στη σειρά λόγω προσόντων μεταξύ όλων των υπαλλήλων όλων των Νοσοκομείων της περιφέρειας μας;

Μήπως γιατί δεν ήταν αρεστή , γιατί δεν ήταν υποχείριο όργανο τους;

Μήπως γιατί η δυναμική παρουσία της και η φωνή της δεν τους βόλευε;

Μήπως γιατί δεν είναι πολιτικά τοποθετημένη στο χώρο τους;

Μήπως επιθυμούν την Νοσηλευτική Υπηρεσία άβουλη ,απλά εκτελεστικό όργανο των περισπούδαστων αποφάσεων τους;

Συνάδελφοι, όλοι επιθυμούμε την εργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όμως κουραστήκαμε και αγανακτήσαμε να βλέπουμε τα έκτροπα που συμβαίνουν.

Εργαζόμενοι να μετακινούνται και να τοποθετούνται με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα. Εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν ποτέ να καταλαμβάνουν θέσεις εντός κι εκτός Νοσοκομείου κι άλλοι συνάδελφοι που είναι ασθενείς ή έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο να παραμερίζονται.

Συνάδελφοι κάποια στελέχη της ΔΑΚΕ του Νοσοκομείου προαναγγέλουν νέες μετακινήσεις προσωπικού κατά απαίτηση παραγόντων εντός κι εκτός νοσοκομείου.

Ας ελπίσουμε ότι τα σενάρια αυτά κι οι φήμες είναι εκ του πονηρού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Περιμένουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …