Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 «Η Γκιουλ Μπεϊάζ είναι ένα κόσμημα για το κίνημά μας»

«Η Γκιουλ Μπεϊάζ είναι ένα κόσμημα για το κίνημά μας»

0

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, η κα Καρά Χασάν μετέβη στην Θεσσαλονίκη όπου υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μαζί με πλήθος κόσμου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου,. Η κα Καρά Χασάν είχε θερμή χειραψία και σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον οποίο μετέφερε το μήνυμα της νίκης από τη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την συνέντευξη Τύπου, δέχτηκε και την ακόλουθη ερώτηση δημοσιογράφου για την υποψηφιότητα της κας Καρά Χασάν.

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, σχολιάστηκε εντονότατα ότι η απόφασή σας να τεθεί η κυρία Γκιουλ Καραχασάν υποψήφια Υπερνομάρχης στην Υπερνομαρχία Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, είναι ένα επικοινωνιακό τρυκ του ΠΑΣΟΚ και δικό σας, προκειμένου να αποκτηθούν καλύτερες προσβάσεις προς τη μειονότητα, αλλά και για να εξυπηρετηθεί καλύτερα η λογική «Γιώργο άλλαξε τα όλα». Τι απαντάτε σε αυτό;

Γ. A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η παρελθούσα πολιτική μας απέναντι στη μειονότητα, μιλάω για πριν από δεκαετίες, ήταν εγκληματική. Περιθωριοποιούσαμε τη μουσουλμανική μειονότητα και γινόταν έρμαιο ακραίων στοιχείων ή ακόμα και ξένων υπηρεσιών.

Εγώ έχω υπηρετήσει τη λογική μιας δίκαιης κοινωνίας, που βλέπει ισότιμα κάθε Έλληνα πολίτη. Και θέλω να αισθάνεται υπερήφανος για την Ελλάδα και ο Χριστιανός και ο Μουσουλμάνος πολίτης αυτής της χώρας. Θέλω να αισθάνεται, ότι έχει την ίδια προστασία, τα ίδια δικαιώματα.

Και η Γκιουλ Καραχασάν, είναι ένα κόσμημα για το Κίνημά μας. Παλεύει μέσα σε δύσκολες συνθήκες με θάρρος, με θάρρος μετά από πολλές άδικες προσωπικές επιθέσεις, αλλά και πολλών ειδών επιθέσεις απέναντι στην προσωπικότητά της και παρά ταύτα έχει σταθεί όρθια και προσφέρει και σήμερα και θα προσφέρει και αύριο στο Κίνημά μας και είμαι σίγουρος και στη χώρα. Και συμβολίζει μια νέα σχέση με τη Μουσουλμανική μειονότητα, που θέλω να αισθάνονται ως Έλληνες πολίτες υπερήφανοι. Και είμαι σίγουρος και της εύχομαι την καλύτερη νίκη.

Το βράδυ του Σαββάτου η κα Καρά Χασάν, παρακολούθησε μαζί με τους υποψήφιους Νομάρχες της ΥΠΕΡ- ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρακάθισε στο δείπνο που ακολούθησε, ενώ την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, η κα Καρά Χασάν και σύσσωμος ο συνδυασμός της ΥΠΕΡ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, επισκέφθηκαν τα Άβδηρα όπου ο υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης, πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική του ομιλία.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, η κα Καρά Χασάν αναφερόμενη στον Φώτη Καραλίδη είπε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που στέκεστε στο πλευρό της ΥΠΕΡ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, που στηρίζετε τον αγώνα μας, τον αγώνα του Φώτη και των υποψήφιων Νομαρχιακών συμβούλων. Ο υποψήφιος Νομάρχης μας για την Ξάνθη, ο Φώτης Καραλίδης, είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία και βαθύτατη γνώση της Αυτοδιοίκησης. Είναι τιμή μας, να δίνουμε μαζί με τον Φώτη αυτόν τον αγώνα.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …