Η πόλη ετοιμάζεται για τις γιορτές

0

Ένα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ξάνθη άρχισε να μεταμορφώνεται φορώντας τα γιορτινά της ενώ στήθηκε και το δέντρο στην πλατεία και οι καταναλωτές πρέπει να εναρμονίσουν τις επιθυμίες τους με τις δυνατότητές τους.

Μύρισε γιορτές, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και την εικόνα αρχίζουν να τη ‘στήνουν’ οι επαγγελματίες της Ξάνθης που άρχισαν να στολίζουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους φτιάχνοντας τη διάθεση των καταναλωτών και θυμίζοντας τις ανάγκες που περιμένουν να καλυφθούν από τον δέκατο τρίτο μισθό.

Το εορταστικό πρόγραμμα της αγοράς όπως μας ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου Σωτήρης, ξεκινάει από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2006 με τα καταστήματα ανοιχτά τις καθημερινές από τις 8.30΄ το πρωί έως τις 2.00΄ το μεσημέρι και από τις 5.30΄ το απόγευμα έως τις 8.00΄ το βράδυ και το Σάββατο από τις 8.00΄ το πρωί έως τις 3.00΄ το απόγευμα. Τις δυο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, 24 και 31 Δεκεμβρίου η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή από τις 10.30΄το πρωί ως τις 3.00΄το απόγευμα ενώ στο κανονικό ωράριο επανέρχεται από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2007.

Όπως μας είπε ο κ. Τσιακίρογλου, το εορταστικό πρόγραμμα διευκολύνει τον καταναλωτή να κάνει τα ψώνια του χωρίς άγχος κι έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή του με αποτέλεσμα η κίνηση να βοηθήσει τους ξανθιώτες επαγγελματίες να ανακάμψουν σε τζίρο στους χαλεπούς καιρούς που διανύουν. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παροτρύνει τους επαγγελματίες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους αφού το στόλισμα βοηθά τα μέγιστα και προϊδεάζει τον υποψήφιο αγοραστή.

Ωστόσο τονίζει ότι η οικονομική δυσπραγία που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστού  που κατευθύνει τον καταναλωτή στην επιλογή του πλαστικού χρήματος και των εορτοδανείων που μπορεί να λύνουν το πρόβλημα προσωρινά αλλά με τα επιτόκια που έχουν, είναι εντελώς ασύμφορα τελικά. Ένας άλλος λόγος που περιορίζει φέτος την αγοραστική δυνατότητα σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου, είναι η μη καταβολή του βοηθήματος θέρμανσης που θα διευκόλυνε πολλούς εν δυνάμει καταναλωτές.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος προτρέπει τους Ξανθιώτες να προτιμήσουν την αγορά της Ξάνθης για τις αγορές τους και να ενισχύσουν τους ντόπιους επαγγελματίες αφού ψωνίζοντας από πολυκαταστήματα, το χρήμα φεύγει από τον κύκλο της πόλης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ταυτότητά του: Ανεξάρτητος αλλά εθνικά προσδιορισμένος…

Την ενεργή συμμετοχή του στην πολιτική σκηνή του Δήμου Ξάνθης επίσημα σηματοδότησε ο μειον…